Eerder hadden we het al over de handige app van het Mennekes oplaadpunt. Vanzelfsprekend hebben alle grote automerken ook smartphone apps om, zelfs als je niet in de buurt van de auto bent, deze te kunnen bedienen.

De meest opvallende apps hebben we op een rijtje gezet.

Tesla:
De Tesla app maakt het ondermeer mogelijk om je Model S zonder sleutel te ontgrendelen en te rijden. Daarnaast kun je via de app de status van de accu zien en krijg je bericht zodra je accu weer vol is. Verder kun je via GPS checken waar je geparkeerd hebt, kun je de climate control op afstand bedienen en controleer je hoe ver je nog kunt rijden.

BMW:
Via de My BMW Remote-app, kun je net als bij de Tesla je auto via GPS terug vinden of kun je een adres invoeren via de app en deze doorsturen naar je navigatiesysteem. De airco bedienen of de deuren vergrendelen / ontgrendelen is ook bij BMW een standaard functie. Grappige extra functie van de BMW app is dat je op afstand de auto kunt laten claxonneren of lichtsignalen kunt geven.

Volvo:
Wat opvalt bij de Zweedse App is dat je naast het terug vinden van je auto of bediening van divese functies ook de Wegenwacht kunt inschakelen. Daarnaast kun je via de app uitgebreid je rit analyseren op bijvoorbeeld verbruik en snelheid en bovendien kun je via een rittenregistratie bijhouden en uitdraaien. Volvo komt in samenwerking met Microsoft ook met een functie die het mogelijkmaakt om via je smartwatch tegen je auto te praten. Zie deze video

Porsche:
Ook Porsche heeft een app voor Android of iOS. In tegenstelling tot de andere merken is de app nog niet verkrijgbaar voor de Windows phone. Met de Porsche-app kun je ook een timer instellen voor het opladen van de accu. De 9 kW/h batterij is binnen 2,5 uur opgeladen waardoor je de de timers kan instellen op laden na middernacht wanneer de stroom goedkoper is en er geen andere elektrische apparaten in huis gebruikt worden. Handigheidje, zeker bij een Porsche is dat je een snelheidswaarschuwing kunt instellen.