Loading...

Fiscale bijtelling in 2016

Voorafgaand aan een complete hervorming van het autobelasting- en bijtellingsstelsel voor zakelijke auto’s in 2017 geldt er voor de bijtelling in 2016 een tijdelijke regeling. Plug-in en hybride auto’s worden daarbij zwaarder belast. Ook de bijtelling voor auto’s met een zuinige benzine- of dieselmotor gaat omhoog.
Wij kunnen verwachten dat door deze verhoging, net als in 2013, de autoverkopen in het laatste kwartaal van 2015 zullen stijgen omdat nog veel zakelijke rijders van de oude regeling willen profiteren.

De wijzigingen zijn als volgt:

-Auto’s zonder co2 uitstoot behouden de bijtelling van 4%
-Auto’s met een uitstoot tot 50 gram/km co2 stijgen van 7% naar 15% bijtelling
-Auto’s met een uitstoot tot 106 gram/km co2 uitstoot( was 110 gr.) stijgen van 14% en 20% naar een percentage van 21%
-Voor “vuile auto’s” met een uitstoot boven 106 gram/km blijft de bijtelling 25%

Bijtelling 2017:
Wat de precieze plannen zijn voor 2017 is nog niet bekend maar met het schrijven van deze nieuwsbrief is ook de brief openbaar geworden van de 5 belangenorganisaties (Bovag, RAI Vereniging, VNA, ANWB en Natuur & Milieu) aan de minister met daarin hun voorstellen voor autobrief 2. Deze brief aan de minister president leest u hier.

 

Door Jobert Cornelis|mei 15, 2015|Overheid en fiscaliteit|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie