Als enige autofabrikant “van de oude stempel” richtte BMW in 2011 een compleet nieuwe afdeling op die zich uitsluitend bezig houdt met de ontwikkeling van en bouw van elektrische auto’s. De i reeks van BMW. Deze reeks bestaat nu nog alleen uit de i3 en de i8 maar uit de media pikken wij op dat er snel een nieuw en praktisch model aan het gamma wordt toegevoegd, de BMW i5.

Grote delen van de carrosserie van de i modellen bestaat uitt het zogenaamde CFRP, een met koolstof versterkt kunststof. Belangrijk voor BMW is dat niet alleen de auto’s CO-2 neutraal rijden maar dat ook de fabricage van de i lijn zo CO2 neutraal mogelijk wordt gehouden.

Voor de aandrijving van de i5 kunnen we rekenen op een zelfde concept als bij de i3 en de i8. Een in de vloer verwerkt lithium–ion accupakket dat de elektromotor voedt die de achterwielen aandrijft. Het vermogen zal naar verwachting met 170 pk hetzelfde zijn als de i3 of zelfs iets hoger. Of de i5 ook met een 650 cc tweecilinder range-extender zal worden uitgevoerd is niet bekend maar dat wordt wel verwacht omdat de i5 groter en zwaarder zal zijn dan zijn kleine broertje.

Mocht de i5 inderdaad de carrosserievorm krijgen zoals deze nu als concept illustratie is verschenen dan biedt de auto plaats aan vier volwassenen en een flinke bagageruimte. De i5 zou daarmee het meest praktische model worden uit de i serie. Wanneer de auto op de markt komt is nog niet bekend maar eerder dan 2017 wordt hij niet door de pers verwacht.