Het Amerikaanse merk Chevrolet kennen wij in Europa alleen van de Corvette, de Zuid-Koreaanse modellen die eerder bekend waren als Daewoo en natuurlijk het model Volt die samen met zijn Europese broertje, de Opel Ampera, als een van de eerste Plug-In Hybride’s op de Nederlandse wegen te zien was. Door de opkomst van nieuwe Plug-In Hybride auto’s staat de verkoop van de Volt en Ampera al een tijdje zo goed als stil en om de merken Vauxhall en Opel niet in de weg te zitten is moederbedrijf General Motors sinds vorig jaar volledig gestopt met de verkoop van Chevrolet in Europa. Alleen de Corvette is nog beperkt leverbaar

Wat ons betreft moet daar maar snel verandering in komen want onlangs waren de eerste spionage foto’s van de Chevrolet Bolt te zien. Deze, volledig elektrische compacte middenklasser, past prima binnen de nieuwe bijtellingsnormen van staatssecretaris Wiebes van Financiën. De verwachting is dat de auto in een vergelijkbare prijsklasse ligt als de Nissan Leaf maar heeft met 320 km een grotere actieradius wat de auto ook voor de leasemarkt interessant maakt.

Dus, beste General Motors, rebadge deze Chevrolet Bolt naar Opel en verscheep maar vast een container naar Nederland. Wat ons betreft succes verzekerd.