Loading...

Cijfers elektrisch vervoer in Europa

Het zal geen verrassing zijn, er zijn een stuk meer EV’s dan vorig jaar.

Het duurt altijd even voordat de cijfertjes uit alle landen bij elkaar opgeteld zijn, maar nu is bekend geworden dat er in het eerste half jaar liefst 53.000 elektrische auto’s zijn verkocht in de Europese Unie. Dat is een groei van 73 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2014. De stijging tijdens Q2 was overigens wat minder dan in Q1: 53 procent. Ook de verkoop van plug-in hybrides zit nog steeds in de lift. 110.000 werden er in het eerste half jaar verkocht in de EU, een stijging van 22 procent.

Nederland doet het wat betreft volledig elektrische auto’s de laatste tijd overigens wat minder. Zo werden er in Q2 van dit jaar liefst 33 procent minder elektrische auto’s verkocht dan in Q2 van 2014. Over het Q1 en Q2 samen bedraagt de daling ruim 18 procent. Daar staat tegenover dat de verkoop van plug-in hybrides over dezelfde periode met bijna 25 procent steeg.

We zijn benieuwd hoe deze statistieken er over een jaartje uitzien. Vanaf 2016 worden plug-in hybrides jaarlijks steeds iets minder ontzien in bijtelling, terwijl de 4 procent bijtelling op volledig elektrische auto’s nog tenminste tot 2020 behouden blijft

 

Bronnen:
Tekst: Groen7.nl
Persbericht: acea.be

Tags: Cijfers elektrisch vervoer

Door Jobert Cornelis|augustus 20, 2015|Overheid en fiscaliteit|1 Reactie

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Eén reactie

  1. Laadstations elektrische auto 3 december 2015 om 11:51 - Antwoorden

    Duidelijk artikel. Ook wij zien dat elektrisch rijden aan populariteit toeneemt. Wekelijks komen er weer nieuwe oplaadpunten bij, en er zijn ook al veel verschillende laadstations beschikbaar voor elektrische auto’s.

Geef een reactie