Loading...

Ecotap nieuw in ons assortiment

Laadpunt Nederland werkt merk-onafhankelijk en kiest altijd voor het beste advies, afgestemd op iedere specifieke situatie. Door de enorme toename in de vraag naar laadpunten en met name oplaadpunten met toegangsrestrictie hebben wij de Nederlandse firma Ecotap opgenomen in ons assortiment.

De modellen van fabrikant Ecotap kenmerken zich door een degelijke, vandalisme bestendige, stalen behuizing en hoge kwaliteit materialen zoals een Mennekes contactdoos met vergrendelsysteem en modulair opgebouwde componenten.  Door het brede aanbod aan oplaadpalen is het merk geschikt voor op zowel openbare-, zakelijke-, als privelocaties. Naast oplaadpunten voor elektrische auto’s levert Ecotap ook laadpunten voor elektrische scooters en fietsen eventueel voorzien van zonnepanelen voor de stroomvoorziening.

Vooral het model Homecharger is een veel verkocht product. Het laadpunt kan worden bedient met een start/ stop knop of is te beveiligen tegen ongewenst gebruik met een RFID toegangsrestrictie.  Het oplaadpunt kan worden uitgevoerd in 3,7 tot 22 kW en optioneel worden voorzien van een flexibele gespiraliseerde kabel.  Als alle veiligheidsvoorschriften zijn gecontroleerd, wordt de maximale toelaatbare laadstroom doorgegeven. De oplaadprocedure wordt nu automatisch ingeschakeld. Optioneel kan het laadpunt worden voorzien van GSM/GPRS communicatiesysteem voor automatische verrekening. Het oplaadpunt is verkrijgbaar vanaf € 699,00 ( ex btw )

Door Jobert Cornelis|december 10, 2015|Project in de Schijnwerpers|1 Reactie

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Eén reactie

  1. Rogier van der Horst 11 januari 2016 om 09:47 - Antwoorden

    Beste Jobert, Leuke site, duidelijk verhaal en een frisse uitstraling! Met name de foto van de van de Ecotap doet ’t goed, strak gemonteerd. Groet, Rogier

Geef een reactie