Laadpunt Nederland werkt merk-onafhankelijk en kiest altijd voor het beste advies, afgestemd op iedere specifieke situatie. Door de enorme toename in de vraag naar laadpunten en met name oplaadpunten met toegangsrestrictie hebben wij de Nederlandse firma Ecotap opgenomen in ons assortiment.

De modellen van fabrikant Ecotap kenmerken zich door een degelijke, vandalisme bestendige, stalen behuizing en hoge kwaliteit materialen zoals een Mennekes contactdoos met vergrendelsysteem en modulair opgebouwde componenten.  Door het brede aanbod aan oplaadpalen is het merk geschikt voor op zowel openbare-, zakelijke-, als privelocaties. Naast oplaadpunten voor elektrische auto’s levert Ecotap ook laadpunten voor elektrische scooters en fietsen eventueel voorzien van zonnepanelen voor de stroomvoorziening.

Vooral het model Homecharger is een veel verkocht product. Het laadpunt kan worden bedient met een start/ stop knop of is te beveiligen tegen ongewenst gebruik met een RFID toegangsrestrictie.  Het oplaadpunt kan worden uitgevoerd in 3,7 tot 22 kW en optioneel worden voorzien van een flexibele gespiraliseerde kabel.  Als alle veiligheidsvoorschriften zijn gecontroleerd, wordt de maximale toelaatbare laadstroom doorgegeven. De oplaadprocedure wordt nu automatisch ingeschakeld. Optioneel kan het laadpunt worden voorzien van GSM/GPRS communicatiesysteem voor automatische verrekening. Het oplaadpunt is verkrijgbaar vanaf € 699,00 ( ex btw )