Een laadvoorziening waar wij trots op zijn!

Bij onze klant de BEL combinatie, hebben wij recent de voorzieningen geplaatst voor het vernieuwde elektrische wagenpark. De BEL combinatie is de gemeentelijke organisatie van Blaricum, Eemnes en Laren. Ze hebben recentelijk 6 elektrische Kangoo’s ZE geleverd gekregen. Daarmee is een mooie stap gemaakt naar een elektrisch wagenpark. Daarbij worden er binnenkort 700 zonnepanelen geplaatst waarmee de auto’s rechtstreeks via de zon worden opgeladen.

Er werd ons gevraagd 10 laadpalen te plaatsen. Hiervan zijn er 8 in de parkeergarage geplaatst en 2 buiten bij de ingang. Er rijden al elektrische auto’s en de verwachting is dat er in de toekomst nog meer komen. Wij hebben in de technische ruimte een onderverdeelkast gerealiseerd waarbij er ook rekening is gehouden met overcapaciteit voor toekomstige uitbreiding. De laadpalen zijn 8x The New Motion 3 laadpalen waarmee o.a. op gebruikersniveau inzicht te verkrijgen is in laadgedrag en gebruik. Daarnaast kan de toegang tot de laadpunten online gereguleerd worden en is het ook mogelijk om stroomkosten door te belasten.

Load Balancing

Buiten is er gekozen voor 2x The New Motion Pro laadpalen. Deze laadpaal heeft dezelfde functionaliteiten als The New Motion 3 en is daarnaast ook in staat om de laadstroom te balanceren. Het balanceren van de laadstroom houdt in dat het laadpunt herkent wanneer er een 2e auto aangesloten wordt. Het vermogen wordt vervolgens verdeeld over beide aangesloten voertuigen. Zodra 1 van de 2 voertuigen vertrekt gaat het volledige vermogen weer naar 1 auto. Deze techniek zal in de toekomst steeds meer toegepast worden om zodoende minder beslag te leggen op het totale vermogen van een pand.

Bij de BEL Combinatie waren ze opzoek naar een goede en toekomstbestendige oplossing. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken en kwalitatief goede installatiematerialen hebben wij kunnen voldoen aan de vraag en staat er niets in de weg om heel veel elektrische kilometers te maken.

Hieronder treft u een impressie van het opgeleverde project. Bent u zelf ook opzoek naar een laadvoorziening? Neemt u gerust, geheel vrijblijvend, contact op met Laadpunt Nederland.