Loading...

Elon Musk; Waterstofauto’s zijn dom!

 

Waterstofauto’s herwinnen de laatste tijd aan populariteit; denk maar aan de Honda Clarity of de Toyota Mirai. En ze zijn lang niet de enigen. Dat komt vooral omdat autobouwers actief op zoek zijn naar milieuvriendelijkere en efficiëntere alternatieven voor benzine. Toch vindt Elon Musk, CEO van Tesla, dat geen goede zet. Meer nog, hij noemt het zelfs “ongelooflijk dom”.

Volgens Musk slaan we met waterstof compleet de plank mis. Het goedje is namelijk ingewikkeld qua productie en opslag. “Ik denk dat ze nogal idioot zijn… Het is gewoon zo moeilijk om waterstof te maken, op te slaan en te gebruiken in een auto,” vertelde Musk vorig jaar op het Automotive World News Congress in Detroit. “Stel nu dat je een zonnepaneel zou gebruiken om de batterij meteen op te laden, in vergelijking met het splitsen van water, de waterstof eruit nemen, de zuurstof dumpen, de waterstof samenpersen,… Dat is maar half zo efficiënt.”

Bovendien voegde hij nog toe dat waterstof gevaarlijk kan zijn. Je ziet namelijk niet wanneer er een lek is en het is extreem ontvlambaar. Daarbovenop heeft waterstof een onzichtbare vlam, waardoor je het niet meteen ziet branden. Toch heeft waterstof volgens de autobouwers veel voordelen. Waterstofauto’s kunnen verder rijden dan elektrische auto’s, hebben minder oplaadtijd nodig en hun emissiewaarde is nul. Toch is Musk tot nu toe niet overtuigd.

Lees ook ons eerdere bericht over de waterstofauto.

Bron en tekst: Lara Deraes

Door Jobert Cornelis|februari 18, 2016|Elektrische Auto|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie