Is een EV hot of duurzaam en wat vind jij de “Hottest” EV? Of moeten wij je die vraag helemaal niet stellen? Want waar gaat het om als je kiest voor elektrisch rijden: verbruik, uitstoot, actieradius, “het groene rijden”, zijn het de financiële voordelen zoals maandelijkse bijtelling en goedkope kilometers? Of toch vermogen, snelheid, een 400 pk tractiemotor met de kick van al dat vermogen in één keer beschikbaar hebben?

Het klinkt misschien een beetje flauw, maar het zijn wat ons betreft alle factoren die er toe doen. Mobiliteit moet veranderen, fossiele brandstoffen kunnen en hoeven in de toekomst niet meer gebruikt te worden en in deze ontwikkeling is elektrisch rijden daar een belangrijk onderdeel van. Ontwikkelingen en investeringen in dit segment zorgen niet alleen voor banen, maar ook voor een veel snellere technische vooruitgang. Wil je meediscussiëren over dit onderwerp, ga dan naar twitter en praat mee via #hotofduurzaam.

Maar stiekem dromen wij van Laadpunt Nederland toch wel even weg bij het zien van de Tesla Model S P85D. Een volledig elektrische auto met de prestaties van een supercar. Trap het gaspedaal in en zonder schakelmomenten, zonder vertragingen en zonder een druppel benzine schiet deze auto in slechts 3,4 seconden van nul naar 100 kilometer per uur.

 

 

Tesla Model S P85D: Bereik 480 km | Motorvermogen 700 pk | Sprint: 0-100 km/u 3.4 sec. | Topsnelheid 250 km/u