Loading...

Fiscaal voordeel voor laadpunt

Om het plaatsen van elektrische oplaadpunten voor voertuigen te stimuleren heeft de overheid hiervoor subsidiemogelijkheden opengesteld.

Landelijk betreft dit Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Vrijwillige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Voor een oplaadpunt voor elektrische voertuigen kan 36% MIA en 75% Vamil verkregen worden bovenop de maximaal 28% Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA). Het is wel belangrijk dat de aanschaf als ondernemer wordt gedaan, binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting een MIA-Vamil melding wordt gedaan en dat het minimaal te investeren bedrag hoger is dan € 2.500,-.

Stel u koopt een laadpaal van € 3.000,-. U kunt dat als aftrekpost op uw winst brengen een bedrag van € 4.170,- (28%+36%+75%). In de daaropvolgende jaren kunt u nog in totaal € 750,- aftrekken. In totaal is dus op uw resultaat in mindering te brengen € 4.920,-. Dat is bijna € 2.000,- meer dan het bedrag dat geïnvesteerd is.

Meer informatie over fiscaal voordeel treft u op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland Daarnaast zijn er sommige gemeenten en/of provincies die hiervoor extra subsidie voor verlenen.

Bron: HLB van Daal & Partners
Door Jobert Cornelis|mei 22, 2015|Overheid en fiscaliteit|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie