Nu de Autosalon van Parijs in volle gang is, en veel merken met nieuws komen over hun elektrische modellen, komt ook Renault met een belangrijke bericht over een batterij-upgrade voor de ZOE.

300 km actieradius:

De batterijcapaciteit van de volledig elektrische ZOE wordt met 40 kWh bijna verdubbeld. Deze nieuwe Z.E. 40 batterij zorgt ervoor dat in de praktijk een actieradius van 300 km zeker haalbaar is. De NEDC-testcyclus geeft zelfs 400 km aan. Hiermee is Renault op dit moment de enige in serie geproduceerde, elektrische middenklasser met een dergelijk bereik. Alleen de nieuwe Opel Ampera-e, die vanaf 2017 verkrijgbaar is, heeft een grotere actieradius.

Prijzen:

Ook de prijs voor de Renault ZOE blijft met € 21.490,- laag ten opzichte van de concurrentie. Voor dit bedrag moet je de batterij wel huren, maar het is nu ook mogelijk bij Renault om de batterij te kopen. Het prijsverschil ten opzichte van huur is een kleine € 8.000. Voor het opladen geldt nog steeds dat er bij een “gewoon” AC laadpunt tot 22 kW geladen kan worden. Met de optionele Quickcharge Q90-motor kan bij snellaadstations tot 43 kW geladen worden. De meerprijs voor de Quickcharge motor is € 700,-.

Het laden van een Renault Zoë:

De ZOE onderscheidt zich in het laadproces ten opzichte van andere elektrische auto’s omdat deze geen volledige galvanische scheiding heeft tussen de inverter en de lader. Dat is niet voor niets; op het moment dat er gereden wordt is het een inverter die DC batterijspanning omzet naar AC wisselspanning. En op het moment dat er opgeladen wordt dan keert de stroom om en wordt de inverter een lader waarbij de AC netspanning wordt omgevormd naar DC spanning. Deze bijzondere techniek is door Renault gepatenteerd en zorgt voor lagere productiekosten en een lager voertuiggewicht. Echter kunnen door deze techniek, in sommige situaties, vlakke ( niet pulserende ) lekstromen ontstaan. Een laadpunt voor een ZOE moet daarom altijd Z.E. ready zijn, een protocol dat tevens vereist dat er altijd een type B aardlekbeveiliging moet worden gebruikt. Voor meer informatie over het opladen van een Renault ZOE kun je altijd contact opnemen met de specialisten van Laadpunt Nederland.

Overzicht prijzen:

ZOE met batterijhuur

renault-zoe-batterijhuur-versieprijzen-1

ZOE met koop batterij:

renault-zoe-batterijkoop-versieprijzen-1