Loading...

Hypermiling

Hypermiling is een populair tijdverdrijf onder bezitters van een elektrische auto. Bij hypermiling is het de bedoeling om zoveel mogelijk kilometers af te leggen op 1 enkele acculading. Het gaat hier dus niet om een representatieve test van zuinig rijden maar puur om het totale aantal afgelegde kilometers. Om dit te bereiken wordt er ook zo min mogelijk randapparatuur gebruikt zoals airco of 4 wiel aandrijving en erg langzaam gereden.

De Noor Bjørn Nyland heeft onlangs met een Tesla P85D een nieuw record gevestigd door met de auto 728 km af te leggen terwijl de normale range hooguit 400 km is.
Om dit te bereiken heeft hij samen met een vriend 18 uur en 40 minuten gereden met een gemiddelde snelheid van 39 k/m per uur.

Bjørn Nyland is overigens geen onbekende in de Tesla wereld. In een “referral contest” is hij de eerste Tesla eigenaar die 10 nieuwe Model S kopers bij Tesla heeft weten aan te brengen. Hij maakt daarmee kans op de hoofdprijs, een gratis Model X. Het nieuwe model van Tesla. Tesla directeur Elon Musk heeft op Twitter al bevestigd dat als de auto’s ook daadwerkelijk zijn afgenomen hij de winnaar is.

Zie hier het videoverslag van Bjørn Nyland op Youtube.

Bron:Tesla op Facebook

 

Door Jobert Cornelis|augustus 26, 2015|Elektrische Auto|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie