Loading...

Interesse in elektrisch rijden bijna verdubbeld

De interesse in elektrische auto’s is bijna verdubbeld. Uit onderzoek blijkt dat 20% van de huidige autobezitters verwacht binnen een jaar een andere auto aan te schaffen of te leasen. 19% van deze groep geeft aan dat dit zeker of waarschijnlijk een elektrische auto zal worden.

Resultaat:

Onderzoeksbureau I&O Research heeft in het voorjaar van 2015 en 2016 onder ongeveer tweeduizend autobezitters onderzoek gedaan naar interesse in elektrisch rijden. In 2015 gaf 10% van de respondenten aan waarschijnlijk tot zeker een elektrische auto te willen aanschaffen binnen een jaar. In 2016 is dit gestegen tot 19%.
I&O heeft geen navraag gedaan bij de respondenten uit 2015 of zij ook daadwerkelijk een EV hebben aangeschaft. Ook hebben ze niet gevraagd naar de wensen op het gebied van laadinfrastructuur.

Hoogopgeleid:

Toekomstige EV-gebruikers waarderen vooral de milieuvriendelijkheid van elektrische auto’s. Dit aspect geven ze in 2016 het gemiddelde cijfer van een 8,6. De actieradius wordt lager gewaardeerd, alhoewel de tevredenheid hierover wel stijgt, van een 4,9 naar een 6,0. De verwachting dat met de nieuwe elektrische auto’s meer kilometers kunnen worden gereden stemt de consumenten positief.

Uit het onderzoek blijkt dat hoogopgeleide autobezitters en -kopers (HBO-Master, WO-doctoraal of –master en postdoctoraal) eerder de afweging maken om een EV aan te schaffen binnen een jaar. In meer stedelijke gebieden wordt serieuzer nagedacht over de aanschaf van een EV dan in niet-stedelijke gebieden (24% ten opzichte van 13%).

Auteur: Parisa Oroemi
Door Jobert Cornelis|september 22, 2016|Geen categorie, Overheid en fiscaliteit|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie