Een laadpaal kopen?

Er zijn meerdere redenen om een elektrische auto aan te schaffen. Of dit nu is vanwege fiscale voordelen of omdat u graag een steentje bijdraagt aan het verminderen van CO2 uitstoot. Als u echt wilt genieten van het gemak van elektrisch rijden is het slim om een laadpaal te kopen.

Waarom een laadpaal kopen?

Niet iedereen met een elektrische auto heeft een laadpaal ter beschikking. Toch heeft een laadpaal vele voordelen ten opzichte van laden via het stopcontact. Het grootste voordeel van een laadpaal is dat deze is aangesloten op een andere stroomgroep. Hierdoor is het mogelijk om de auto vele malen sneller op te laden dan via het stopcontact. Bovendien loopt u het risico dat de stoppen doorslaan als u laadt via het stopcontact, omdat deze worden overbelast. Een ander voordeel is dat u met een laadpaal geen kabel meer uit het raam of de brievenbus hoeft te hangen, omdat de kabel in de laadpaal verwerkt is. Dit ziet er netjes uit en geeft met name ‘s nachts een veilig gevoel, omdat er geen ramen op een kier hoeven te staan.

waarom laadpaal kopen

Welke soort laadpaal moet ik kopen?

Voordat u een laadpaal koopt is het verstandig om eerst informatie over laadpalen te vergaren. Zo zijn er verschillende afwegingen die u kunt maken als u een laadpaal gaat kopen. Zo is er het verschil tussen de Online en Offline laadpaal, maar ook het verschil tussen een staande laadpaal en een hangende laadpaal. Een ander aspect waarmee u rekening dient te houden is de aansluiting van uw auto. Niet iedere laadpaal heeft dezelfde aansluiting voor uw auto. Als u zeker wilt weten dat u een goede laadpaal koopt, is het verstandig om gebruik te maken van de Laadpunt Keuzehulp tool. Door alle stappen in te vullen ziet u vanzelf alle geschikte laadpalen voor uw situatie en auto.

Wat kost een laadpaal?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld door klanten. De bittere waarheid is dat hier niet echt een sluitend antwoord op gegeven kan worden. De prijs van een laadpaal is namelijk van meerdere factoren afhankelijk. Om u toch een overzicht van verschillende prijzen te geven, hebben wij toch een aantal prijsranges voor u in kaart gebracht

Kosten laadpaal thuis

Indien u op zoek bent naar een laadpaal voor thuis beginnen de prijzen vanaf €495. Hiervoor krijgt u het meest basic, maar wel up-to-date, model laadpaal. Deze soort laadpaal werkt offline en heeft een vaste kabel. Toch kan er wel al met 22kW geladen worden, iets dat essentieel is voor volledig elektrische auto’s.

Wenst u toch te genieten van de allernieuwste functionaliteiten zoals het automatisch verrekenen van stroomkosten en geen vaste kabel? Ook hiervoor hebben wij laadpalen in het assortiment. Houd echter wel rekening met een prijs van rond de €1.500.

Kosten zakelijke laadpaal

De wensen voor een zakelijke laadpaal zijn in de meeste gevallen anders dan voor een laadpaal bij u thuis. Er moeten tegelijkertijd meerdere auto’s kunnen opladen, de paal moet vandalisme-proof zijn en het moet mogelijk zijn om het laadtarief aan te passen. Indien een laadpaal aan deze eisen moet voldoen dient u rekening te houden met een prijs van rond de €1.000.

Kosten laadpaal publieke ruimte

Een laadpaal in de publieke ruimte heeft veel te verduren. Zo maakt de laadpaal de meest extreme weersomstandigheden mee, wordt deze het vaakst gebruikt en komen veel mensen in contact met de laadpaal. Het is daarom van groot belang dat de laadpaal hier goed tegen kan.

Om u een idee te geven van de kosten voor een laadpaal, hebben wij een overzicht gemaakt van de laadpalen die Laadpunt aanbiedt.

Laadpaal kopen: heb ik recht op subsidie?

Ook vanuit de overheid wordt elektrisch rijden gestimuleerd. Hierom zijn er verschillende subsidies beschikbaar voor elektrisch rijden, maar ook voor het plaatsen van een laadpaal. Deze subsidies zijn niet in iedere gemeente van toepassing. Het heeft dus zeker zin om bij uw gemeente na te vragen of er subsidiemogelijkheden zijn voor het plaatsen van een laadpaal. In sommige gemeenten loopt de hoogte van een subsidie op tot €1.500.

laadpaal kopen

De voordelen van Laadpunt Nederland

1 aanspreekpunt

Bij Laadpunt Nederland heeft u alle diensten rondom de aanschaf en het onderhoud van uw laadpaal bij één partij.

Onafhankelijk

Laadpunt Nederland geeft onafhankelijk advies over laadpalen, oplaadmethodes en vermogens.

Specialist

Bij Laadpunt Nederland hebben we alle nodige kennis en expertise in huis. Onze experts hebben een achtergrond in de automotive industrie en elektrotechniek.

Serviceteam met eigen monteurs

Laadpunt.nl biedt u dus een compleet servivepakket. Van de laadpaal installeren tot het onderhoud. Onze service houdt dus niet op zodra de laadpaal is geïnstalleerd. Ons serviceteam staat ook na de installatie klaar om eventuele reparaties en onderhoud uit te voeren. Hierin onderscheiden wij ons ten opzichte van andere aanbieders van laadpalen. Zo kunt u ons altijd rechtstreeks bereiken als er een probleem is. Ook komen we jaarlijks bij u langs voor een controle van de laadpaal, de infrastructuur en voor een software-update. We hebben eigen installateurs in dienst, zodat u voor de installatie of een reparatie niet met een andere partij te maken krijgt. Een prettig idee.

Lees hier meer over het team van Laadpunt Nederland.

Laadpunt nodig voor uw bedrijf of instelling?

Ook voor de zakelijke markt zijn wij dé specialist op het gebied van laadpalen. U wilt een slimme laadoplossing voor meerdere vestigingen of voor een groeiend wagenpark aan elektrische auto’s? Of wilt u weten of een laadpaaloplossing een goede investering is voor uw organisatie? Laadpunt Nederland komt bij u langs voor een advies gericht op uw bedrijfssituatie.

We brengen uw wensen in kaart en achterhalen de mogelijkheden voor uw organisatie. Aan de hand van dit gesprek én een inventarisatie van de technische mogelijkheden op uw locatie, geven we u advies op maat. Daarmee bieden we de zekerheid dat de geadviseerde laadpaal de beste oplossing is voor uw bedrijf.

Laadpunt nodig voor uw bedrijf of instelling?

Lees hier meer informatie over deze dienst van Laadpunt Nederland.

Meer informatie?

Meer informatie over het aanschaffen van een laadpunt, de installatie en onze service? Bel ons!

Contact opnemen