ICU Eve Single S-line

Gegevens
Vermogen: 3,7kW, 7,4kW
Vaste kabel: Optioneel
Werking: Online
Montage: Wand, Paal
Stroomkostenverrekening: Ja
Aansluiting: Type 1, Type 2
DC foutstroombeveiliging: Nee
Toegangsrestrictie: Nee
Prijs
Vanaf: €799
Vragen?
Meer weten over laden, laadpalen of elektrisch rijden? Lees dan de veel gestelde vragen.

De Alfen Eve Single S-line is speciaal ontworpen voor thuisgebruik en biedt de voordelen van slim laden tegen een betaalbare prijs. Dit 3,7kW – 7,4kW laadstation is uitgevoerd in een compacte polycarbonaat behuizing en daardoor lichtgewicht en duurzaam. Het laadstation kan zowel aan de muur als op een montagepaal gemonteerd worden. Wanneer voorzien van een vaste kabel wordt de Eve Single S-line geleverd met een geïntegreerde stekkerhouder.
Het laadstation is ontworpen voor de thuisomgeving en biedt daarom Plug & Charge laden met LED statusindicaties om de laadstatus weer te geven. Gebruikers kunnen hun laadgegevens via ieder met internet verbonden apparaat inzien.

De Eve Single S-line is een slim product dat via het internet verbonden is. Het communiceert met, en ontvangt commando’s van, andere slimme oplossingen gebaseerd op open standaarden en open protocollen. Alle Alfen laadstations zijn ontworpen voor de optimalisatie van het elektriciteitsnet. Zo kunnen ze integreren en samenwerken met zelfopgewekte hernieuwbare energiebronnen en met slimme technologieën en oplossingen die dezelfde standaarden en open protocollen toepassen. De Eve Single S-line kan gebruikt worden in combinatie met Alfen’s eigen managementsysteem, maar ook met ieder ander systeem dat OCPP implementeert. Zodoende worden energieverbruik en historische transacties geregistreerd en is het mogelijk om op afstand toegang te krijgen tot diagnostische gegevens en upgrades uit te voeren. Alle laadpalen zijn robuust, veilig en betrouwbaar. De laadpalen van Alfen worden in Nederland gemaakt en bestaan uit alleen A-kwaliteit componenten. Alle producten zijn uitgebreid getest en gecertificeerd.

Vaste Kabel: Optioneel
Deze laadpaal kan uitgerust worden met een vaste kabel. Een groot voordeel van een laadpunt met vaste laadkabel is dat de kabel niet steeds opgeborgen hoeft te worden: u hoeft als het geregend heeft geen natte kabel in uw auto mee te nemen. Een nadeel van een vaste kabel is dat enkel voertuigen met één type aansluiting opgeladen kunnen worden. Ook zijn deze laadpalen gevoeliger voor vandalisme, en daarmee minder geschikt voor in de publieke ruimte.
Werking: Online
Dit laadpunt kan online communiceren met een backoffice. Hierdoor kan er automatisch verrekend worden. Via een online dashboard kan de laadgeschiedenis van de paal worden bekeken. Ook kan de laadpaal op afstand bediend worden. Ook kan de software op afstand bijgewerkt worden.
Montage: Wand, Paal
Dit laadpunt kan gemonteerd worden op een paal of aan een muur. In sommige gevallen is het mogelijk om meerdere laadpunten op één paal te monteren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
Automatische verrekening: Ja
Deze laadpaal is 'slim' en ondersteunt automatische verrekening. Het gehanteerde tarief kan door u worden bepaald.
Toegangsrestrictie: Nee
Dit laadpunt ondersteunt geen toegangsrestricties. Dit laadpunt is voor iedereen die fysieke toegang tot de laadpaal heeft te gebruiken. Dit maakt deze laadpaal minder geschikt voor plaatsing in de openbare ruimte.