ICU Twin

Gegevens
Vermogen: 3,7kW, 7,4kW, 11kW, 22kW
Vaste kabel: Nee
Werking: Online
Montage: Paal
Stroomkostenverrekening: Ja, volledig automatisch
Aansluiting: Type 2
DC foutstroombeveiliging: Nee
Toegangsrestrictie: Ja
Prijs
Vanaf: €2949
Vragen?
Meer weten over laden, laadpalen of elektrisch rijden? Lees dan de veel gestelde vragen.

De ICU Twin is Alfen’s robuuste en slimme laadoplossing met twee stopcontacten en is optimaal geschikt voor
semi-openbare en publieke locaties. In 2017 heeft Alfen de Twin volledig herontworpen en vernieuwd op
basis van de nieuwste laadtechnologie en wensen van EV rijders. Met de duidelijke gebruikersinterface en
een optimaal betrouwbaar hardware platform is de Twin zeer gebruiksvriendelijk en biedt het tegelijkertijd
geavanceerde functionaliteiten voor slim laden.

De Twin is voorzien van alle noodzakelijke beveiliging. Met de geïntegreerde Grid Connection Box heeft de Twin relevante voorbeveiliging, waardoor kosten kunnen worden bespaard tijdens de installatie.

Door duidelijke iconen en een paslezer is de Twin gebruiksvriendelijk en is het laden snel te starten of te stoppen. Op de achtergrond biedt de Twin slimme functies voor het verrekenen van energie en borgen van de veiligheid.

De Twin is een veel gezien laadstation op semi-openbare en publieke locaties. Dankzij zijn robuustheid en gebruiksgemak is de Twin een van de meest geïnstalleerde publieke laadpalen.

Alle laadpunten van Alfen zijn SIM-lock vrij. Dat houdt in dat u het laadabonnement kunt kiezen bij uw Service Provider naar voorkeur.

Met de volledig vernieuwde soft- en hardware, ondersteunt de Twin diverse functionaliteiten zoals OCPP 1.6 en Load Balancing.

Sluit de Twin tijdens de installatie aan op een laptop en pas de configuratie naar wens aan met onze gratis Service Installer configuratiesoftware.

Vaste Kabel: Nee
Dit laadstation heeft geen vaste kabel. Dit houdt in dat de gebruiker van een laadpunt zelf een kabel mee moet nemen. Een voordeel van een elektrisch laadstation zonder vaste kabel is dat zowel elektrische auto\'s met een Type 1 aansluiting als die met een Type 2 aansluiting opgeladen kunnen worden. Nog een voordeel is dat dit laadpunt minder gevoelig is voor vandalisme. Dit maakt ze bij uitstek geschikt voor plaatsing in de publieke ruimte.
Werking: Online
Dit laadpunt kan online communiceren met een backoffice. Hierdoor kan er automatisch verrekend worden. Via een online dashboard kan de laadgeschiedenis van de paal worden bekeken. Ook kan de laadpaal op afstand bediend worden. Ook kan de software op afstand bijgewerkt worden.
Montage: Paal
Dit laadpunt kan gemonteerd worden op een paal. In sommige gevallen is het mogelijk om meerdere laadpunten op één paal te monteren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden.
Automatische verrekening: Ja, volledig automatisch
Toegangsrestrictie: Ja
Dit laadpunt ondersteunt toegangsrestricties. Dit houdt in dat gebruik van deze laadpaal kan worden afgeschermd met een toegangspas of RFID-sleutelhanger. Toegangsrestrictie voorkomt dat er zonder toestemming bij de paal geladen kan worden.