Begin deze maand heeft Laadpunt Nederland 8 laadpunten opgeleverd bij de ziekenhuizen van Tergooi in Blaricum en Hilversum.

Om zoveel mogelijk elektrische kilometers te kunnen afleggen is het belangrijk dat je tijdens het parkeren je elektrische auto kunt bijladen. De parkeerplaats van een ziekenhuis kan daarin een belangrijke rol spelen. Mede door de groeiende vraag van zowel bezoekers/ patiënten als personeel heeft Tergooi daarom besloten op beide locaties in laadpunten te voorzien.

Samen met de afdeling algemene techniek van Tergooi heeft Laadpunt de laadpalen gerealiseerd. Projectleider Ad Loman van Tergooi: ‘Er staan per locatie twee laadpalen op plekken waar vooral patiënten en bezoekers parkeren en twee op plekken waar vooral medewerkers parkeren. We hebben deze extra service mogelijk gemaakt omdat het past bij de gastvrijheid en duurzaamheid waar we als Tergooi voor staan’.

De laadpunten zijn verbonden met de backoffice van The New Motion. Dit maakt het mogelijk dat alle Nederlandse laadpassen kunnen worden aangeboden en de afgenomen stroom automatisch met het ziekenhuis verrekend kan worden. Naast een vergoeding van € 0,25 per kW/h, is Tergooi een proef gestart door ook een tarief per minuut te rekenen voor het gebruik van de parkeerplaats. Dit tarief van € 0,10 moet gebruikers van een elektrische auto aansporen om de parkeerplaats alleen te gebruiken om te laden. Zou de auto niet laden op de parkeerplaats, dan blijft het tarief voor het gebruik van de parkeerplaats doorlopen. Op die manier hoopt het ziekenhuis de oplaadpalen zoveel mogelijk vrij te houden voor het daadwerkelijk bijladen van extra kilometers.