In het honderdjarige bestaan van de Beierse autofabrikant heeft de BMW Group afgelopen maart de beste maand ooit gedraaid. Wereldwijd werden er in totaal maar liefst 240.659 auto’s verkocht. In de eerste drie maanden steeg de verkoop van de 2-serie – dankzij de komst van de Active Tourer – met maar liefst 56,3 procent ten opzichte van vorig jaar. Ook de verkoopcijfers van de X1 en de nieuwe 7-serie zorgden voor een verkoopimpuls. Belangrijk binnen het succes van BMW zijn ook de nieuwe plug-in hybride versies die sinds dit jaar verkrijgbaar zijn op de 2- serie Active Tourer en de 3- en 7-serie.

Helaas kreeg BMW op het gebied van de ontwikkeling van de elektrische auto’s deze maand ook een tegenvaller te verwerken. Een groot deel van het team dat de elektrische auto’s ontwikkelt voor BMW is overgestapt naar een Chinese startup, Future Mobility Corp. Carsten Breitfield, projectleider van de BMW i8, Hendrik Wenders, product management BMW i, Dirk Abendroth, ontwerper van o.a. de elektrische aandrijving voor de i modellen en hoofd design Benoit Jacob hebben de overstap naar Future Mobility gemaakt.

De timing van de heren is wellicht wat ongelukkig omdat BMW versneld meer elektrische en deels elektrische auto’s op de markt wil brengen om de concurrentie bij te blijven. De huidige modellen van de i3 en i8 verkopen nog niet zo goed als verwacht maar de plug-in hybride versies van de Beierse autofabrikant maken daarentegen deel uit van het succes van de maand maart.

De BMW 225xe is de plug-in hybride versie uit de 2 Serie waaraan BMWs elektrische aandrijflijn eDrive is toegevoegd. De ‘x’ in de naam 225xe verwijst naar de vierwielaandrijving door de combinatie van de driecilinder met TwinPower-turbotechniek voor en de elektromotor achter. Ook de BMW 330e Sedan is een plug-in hybride variant die de kenmerkende rijdynamiek van BMW combineert met de mogelijkheid om puur elektrisch te rijden en ongeëvenaarde efficiency over langere afstanden.

BMW heeft inmiddels in 5 verschillende series een plug-in hybrideversie en 1 volledige elektrische auto met optionele range extender. We zetten ze graag nog even op een rijtje;

  •  i3: 22kW accu, opladen in maximaal 3 uur met 7,4 kW. Actieradius elektrisch 190 km of met optionele range extender 300 km.
  • 2 serie: 225XE: 7.6 kW accu, opladen in maximaal 2 uur. Actieradius elektrisch 40 km.
  • 3 serie: 330E 7.6 kW accu, opladen in maximaal 2 uur. Actieradius elektrisch 40 km.
  • 7 serie: 740e 9.2 kW accu, opladen in maximaal 2,8 uur. Actieradius elektrisch 40 km.
  • X serie: X5 xdrive40e 9.2 kW accu, opladen in maximaal 2,8 uur. Actieradius elektrisch 31 km.

Wil je meer informatie over de laadoplossingen voor een BMW, klik dan op bovenstaande links of neem contact op met de specialisten van Laadpunt Nederland.