Loading...

Minister Kamp: we blijven elektrisch rijden stimuleren

De overheid zal elektrisch rijden in Nederland blijven ondersteunen en stimuleren, ondanks dat het geld kost, zo vertelde minister Kamp onlangs in een programma van BNR nieuwsradio. Waarschijnlijk wordt de manier waarop het gebeurt wel anders.

Samen met staatssecretaris Wiebes is minister Kamp druk bezig om te kijken hoe de overheid het elektrisch rijden in Nederland nog beter kan aanmoedigen. Het streven is 200.000 elektrische auto’s in 2020 en volgens Kamp zijn ze goed op weg.

Anders stimuleren
“Als je bedenkt dat het er zes jaar geleden nog 600 waren en nu al 50.000, dan gaat het de goede kant op”, zegt Kamp. Het stimuleren kan volgens de minister nog wel op een slimmere manier. “Ik heb Wiebes geadviseerd om de regels zo eenvoudig mogelijk te houden. Er zullen geen hele grote wijzigingen komen in het beleid, maar het kan beter.”

Duurzame energie
Kamp wil in de toekomst ook meer gebruik gaan maken van duurzaam geproduceerde energie. “Steeds meer elektriciteit wordt duurzaam geproduceerd, ook ’s nachts. Die elektriciteit wordt nu niet gebruikt, als je die zou kunnen opslaan in elektrische auto’s, dan is dat een heel mooi duurzaam concept.”

Bedrijfsleven
De overheid steunt ook de bedrijven die elektrisch rijden stimuleren en verbeteren, zegt Kamp. “Bedrijven die ervoor zorgen dat er genoeg voor publiek toegankelijke laadpalen zijn en bedrijven die erin slagen om de techniek van de batterijen steeds beter te maken. Daar zijn de ontwikkelingen spectaculair.

kamp bij thenewmotion “Als je bedenkt dat het er zes jaar geleden nog 600 auto’s waren en nu al 50.000, dan gaat het de goede kant op”, zegt Kamp. Het stimuleren kan volgens de minister nog wel op een slimmere manier.

Bron:BNR Nieuwsradio

Door Jobert Cornelis|mei 1, 2015|Overheid en fiscaliteit|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie