De overheid zal elektrisch rijden in Nederland blijven ondersteunen en stimuleren, ondanks dat het geld kost, zo vertelde minister Kamp onlangs in een programma van BNR nieuwsradio. Waarschijnlijk wordt de manier waarop het gebeurt wel anders.

Samen met staatssecretaris Wiebes is minister Kamp druk bezig om te kijken hoe de overheid het elektrisch rijden in Nederland nog beter kan aanmoedigen. Het streven is 200.000 elektrische auto’s in 2020 en volgens Kamp zijn ze goed op weg.

Anders stimuleren
“Als je bedenkt dat het er zes jaar geleden nog 600 waren en nu al 50.000, dan gaat het de goede kant op”, zegt Kamp. Het stimuleren kan volgens de minister nog wel op een slimmere manier. “Ik heb Wiebes geadviseerd om de regels zo eenvoudig mogelijk te houden. Er zullen geen hele grote wijzigingen komen in het beleid, maar het kan beter.”

Duurzame energie
Kamp wil in de toekomst ook meer gebruik gaan maken van duurzaam geproduceerde energie. “Steeds meer elektriciteit wordt duurzaam geproduceerd, ook ’s nachts. Die elektriciteit wordt nu niet gebruikt, als je die zou kunnen opslaan in elektrische auto’s, dan is dat een heel mooi duurzaam concept.”

Bedrijfsleven
De overheid steunt ook de bedrijven die elektrisch rijden stimuleren en verbeteren, zegt Kamp. “Bedrijven die ervoor zorgen dat er genoeg voor publiek toegankelijke laadpalen zijn en bedrijven die erin slagen om de techniek van de batterijen steeds beter te maken. Daar zijn de ontwikkelingen spectaculair.

kamp bij thenewmotion “Als je bedenkt dat het er zes jaar geleden nog 600 auto’s waren en nu al 50.000, dan gaat het de goede kant op”, zegt Kamp. Het stimuleren kan volgens de minister nog wel op een slimmere manier.

Bron:BNR Nieuwsradio