Onze partner en leverancier The New Motion is het nieuwe jaar goed gestart met een nieuwe naam, nieuwe huisstijl en verbetering van het producten- en diensten aanbod. Door de jaren heen is The New Motion uitgegroeid tot de grootste partner voor laadoplossingen in Europa. Mede doordat het bedrijf afgelopen jaar vestigingen heeft geopend in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, hebben ze besloten om ook het merk te internationaliseren door een nieuw uiterlijk en gevoel te creëren. Vanaf 2017 gaat het bedrijf verder onder de naam NewMotion. Wist u dat NewMotion samen met EV-Box onlangs door Navigant Research is uitgeroepen tot wereldwijd leider in het aanbieden van laadoplossingen en bijbehorende netwerk diensten?

De uitgebreide productreeks is opnieuw beoordeeld. Het resultaat:, een naamsverandering die het eenvoudig maakt om de beste oplossing voor thuis of op het werk te bieden, en dat voor een verbeterde prijs.

Home Advanced

Voor het laadpunt de Lolo3, is de naam veranderd in Home Advanced. Dit laadpunt is nu tot 22 kW leverbaar voor een vaste prijs van € 825,00 met connector en € 875,00 met een 5 meter vaste kabel.  Vanzelfsprekend zijn alle slimme diensten gebleven zoals verrekening van de prive gemaakte stroomkosten, Dynamic Load Balancing via de slimme meter, Plug & Charge en e-mail notificaties. Alles overzichtelijk in de nieuwe online portal van My.NewMotion.com

Business Lite en Business Pro

De NewMotion Business modellen zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in een zakelijke omgeving. Deze 4e generatie is inmiddels een bewezen en beproefd laadpunt voor openbare locaties.

De Business Lite is een nieuwe betaalbare oplossing voor bedrijven die willen starten met een laadpaal. De paal is “real time” met internet verbonden voor diverse slimme diensten zoals gastgebruik, verrekening en remote charge point control. Deze laadpaal is een toekomstbestendige oplossing die, samen met de Business Pro, gemakkelijk is uit te breiden. Dit laadpunt heeft een vermogen tot 22 kW en is leverbaar voor een vaste prijs van slechts € 799,00. Om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten is er altijd een Business Pro laadpunt nodig.

De Business Pro was vroeger bekend als Lolo Pro en is de perfecte schaalbare oplossing wanneer er sprake is van meerdere laadpunten op een bedrijfsmatige of openbare locatie. Bij meerdere laadpunten gebruikt u 1 Business Pro in combinatie met meerdere Business Lite modellen. Via Dynamic Load Balancing wordt automatische distributie van de beschikbare stroom mogelijk vanuit de netaansluiting naar alle aangesloten laadpalen. U kunt gasten of klanten op elk gewenst moment hun auto laten opladen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over overbelasting van uw netaansluiting.

Verbeterde diensten

Naast de bestaande diensten zoals toegangscontrole en automatische verrekening is het nu ook mogelijk om de beschikbare laadpunten optimaler te kunnen gebruiken via Remote Charge Point Control en de Corporate Charge App.

Remote Charge Point Control

Via uw online portal kunt u laadsessies op uw laadpalen eenvoudig starten en stoppen. Op die manier kunnen laadsessies van elektrische auto’s die volledig zijn geladen, op afstand worden stopgezet. De laadkabels worden automatisch ontgrendeld, zodat de laadpaal vrij komt en andere medewerkers of bezoekers hun auto direct kunnen opladen.

Corporate Charge App

Deze handige app is de oplossing voor het grootste efficiëntieprobleem op bedrijfslaadlocaties van dit moment: elektrische auto’s die volledig zijn geladen maar nog steeds een laadpaal bezet houden. Met de Corporate Charge App kunnen medewerkers in een besloten gebruikersgroep direct met elkaar communiceren via een chatfunctie, inzicht krijgen in de status van de bedrijfslaadpalen, zien wie er aan het laden is, een melding ontvangen wanneer laadpalen beschikbaar zijn of collega’s vragen hun volledig opgeladen auto te verplaatsen.

Vanzelfsprekend zijn wij bij Laadpunt Nederland enorm blij met deze verbeteringen. Hierdoor kunnen wij u nog beter helpen bij het bepalen van het juiste laadproduct in uw situatie. Wilt u meer informatie over bovenstaande nieuwe producten en diensten of een goed en onafhankelijk advies? Neem dan contact op met het Laadpunt Nederland Team en wij helpen u graag verder.