De introductie van de Tesla Model 3!

Inmiddels kent de Tesla Model-serie zijn derde innovatie, namelijk de Tesla Model 3. Buiten de Roadster om is dit de introductie van model nummer drie, en bij Tesla zijn ze daar trots op. Het doel van dit model is dat het een betaalbare variant is van zijn voorgaande broers, zowel elektrisch als veilig op de weg. Dat betekent dus dat de Model 3 volledig elektrisch aangedreven gaat worden.

De planning van Tesla zelf:

Tesla heeft hier zelf een planning voor bedacht, zodat dit model perfect op de markt gebracht kan worden.

  • In 2017 is de productie voor batterijen met een groot bereik in de Verenigde Staten begonnen. Ook waren in dit jaar al de eerste Tesla Model 3 leveringen richting klanten.
  • In 2018 is de productie compleet en begint een standaardbatterij zich te vormen. In het voorjaar is de productie voor vierwielaandrijving van start gegaan en wordt deze complete set internationaal geleverd.
  • De verwachtingen voor 2019 staan in het teken van een rechts-gestuurde model 3.

Prijsklasse.

Ook niet geheel onbelangrijk is de prijs. De geschatte prijs voor de Tesla Model 3 staat op 35.000 USD en die kan nog oplopen. Omgerekend is dit ongeveer 28.000 euro als startprijs. De prijs varieert wel vanwege de premium upgrades. Denk hierbij aan: een beter audiosysteem, verstelbare stoel in twaalf richtingen, stoelverwarming, dak met getint glas, functies voor de zijspiegels en ga zo maar door. Het totale plaatje inclusief alle premium upgrades komt waarschijnlijk neer op 70.000 USD, wat gelijk staat aan ongeveer 57.000 euro.

Het verschil tussen de Tesla Model S en de Tesla Model 3.

Beide Tesla modellen kennen wat verschillen. Zo heeft de Tesla Model S een groot bereik met een snelle acceleratie. Daarnaast heeft hij mooie displays waarbij ook personalisatie mogelijkheden zijn. De Tesla Model 3 is een betaalbare en eenvoudigere elektrische auto. Ondanks dat de Model 3 het nieuwste model van Tesla is, is het niet de meest geavanceerde Tesla. Hij is voornamelijk gemaakt om de veiligste auto in zijn klasse te worden.

Enkele specificaties.

De nieuwe Tesla Model 3 heeft een actieradius van 345 km tot 500 km op een volle acculading. Binnen 5,1 tot 5,6 seconden zit je al op 100 km/u. De verwachtte topsnelheid zal liggen rond de 210 km/u met een vermogen van 204 pk! De aansluiting om op te laden is een type 2 (AC).

Helaas is de laadsnelheid nog niet bekend voor de Tesla Model 3. Deze hangt namelijk af van verschillende factoren. Zodra deze bekend is, laten we het meteen weten.

Toch nog vragen of niet alles duidelijk? Geen paniek! Alles valt rustig na te lezen op de pagina van de Tesla Model 3, of neem contact met ons op.