Loading...

Nieuwe verkoopcijfers elektrisch vervoer NL

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft vandaag de nieuwe verkoopcijfers bekend gemaakt, 5.7% van het totale aantal verkochte voertuigen in augustus was een elektrische of plug-In Hybride auto. Dat is een licht verlies in groei ten opzichte van de voorgaande maanden maar nog steeds een mooie plus. En wellicht dat de zomervakantie daar ook een rol in speelt.

Het elektrische wagenpark van personenauto’s is in augustus met 1766 auto’s gestegen tot een totaal van 59.633

De top 3 verkopen van volledige elektrische voertuigen is:

  1. Tesla Model S (+ 113 stuks)
  2. BMW i3 (+ 15 stuks)
  3. Renault Zoe (+12 stuks)

De top 3 verkopen van Plug-In Hybride auto’s bestaat uit:

  1. Volkswagen Golf GTE (+ 443 stuks)
  2. Mitsubishi Outlander (+ 202 stuks)
  3. Volvo V60 Plug-In Hybrid (+ 39 stuks)

Wij blijven de cijfers nauwlettend voor u in de gaten houden en houden u graag op de hoogte van deze ontwikkeling. Wilt u weten wat onze visie is op de versobering van de fiscale stimulering door  de overheid. Houdt dan onze blog in de gaten.

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland 

Door Jobert Cornelis|september 15, 2015|Elektrische Auto, Overheid en fiscaliteit|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie