De Nissan Leaf is terug!

En hoe, van een groot bereik op één accu tot snel optrekken. Van veel ruimte voorin tot veel ruimte achterin. Bovendien heeft de auto ook nog een betaalbare prijs. Het gaat hier over de nieuwste versie van de Nissan Leaf.

Wat is het bereik van de nieuwe Nissan Leaf?

Waar de vorige variant van de Nissan Leaf nog maar 250 kilometer (NEDC) kon rijden op een volle 30kwh-batterij is het dit keer anders. De nieuwe Nissan Leaf is geüpgraded naar een 40 kwh-batterij. Dat wil zeggen dat hij nu 378 kilometer (NEDC) kan rijden. Er gaan zelfs nog geruchten over een 60kwh-batterij, maar dit blijven geruchten, afwachten dus.

Hoe snel kan de Nissan Leaf?

Uiteraard houden veel mensen van snelheid, zeker wanneer het om auto’s gaat. Nissan snapt dit en komt u hierin tegemoet met de nieuwe Nissan Leaf. De Nissan Leaf doet er 7,9 seconden om van  0 naar de 100 te gaan. Niet slecht. Dit is 3 seconden sneller dan de vorige versie van de Nissan Leaf.De topsnelheid van de Nissan Leaf is 145 km/u.

Technische specificaties van de Nissan Leaf

Op technisch gebied kan de Nissan Leaf niet achterblijven. Met de nieuwste versie maakt hij ook gelijk gebruik van de bekende e-pedal. Hiermee kunt u gasgeven en remmen in één, het lijkt moeilijken vergt ook wat gewenning maar uiteindelijk resulteert dit in extra rijcomfort. De Propilot en Propilot Park zijn ook aan boord gekomen van de nieuwe Leaf. Met de Propilot rijdt de Nissan Leaf vrijwel zelfstandig over de snelweg. Hierbij neemt hij automatisch genoeg afstand van uw voorganger. De Propilot Park doet zijn naam eer aan. Fileparkeren of achteruit in een parkeervak parkeren? Geen probleem voor de Leaf.