Alle Volvo modellen straks elektrisch:

Volvo kondigde onlangs aan dat alle modellen binnen 4 jaar leverbaar zijn als Plug-In Hybride. Bovendien komt de eerste volledig elektrisch aangedreven Volvo in 2019. Door alle modellen nog maar op 2 platforms te gaan bouwen kunnen ze de vernieuwingen op een slimme en kostbare wijze doorvoeren.

De plug-In Hybride technologie wordt bij Volvo aangeduid met Twin Engine. Een brandstofmotor wordt gecombineerd met een krachtige elektromotor. De Plug-In Hybride technologie is beschikbaar op de V60 modellen met dieselmotor en de XC90 modellen met benzine motor. Beide auto’s hebben in 2016 een fiscale bijtelling van 15%. ( 7% in 2015 )

De Volvo V60 heeft een batterijcapaciteit van ruim 11 kWh en de XC90 9 kWh. Beide auto’s kunnen met een maximaal vermogen van 16 ampère / 3,7 kW veilig opladen. Met een opgeladen accu kun je respectievelijk 50 en 40 kilometer volledig elektrisch rijden. Deze actieradius is opgegeven door de fabrikant; de praktijk toont aan dat dit bereik gemiddeld zo’n 15% lager ligt. Desalniettemin een prima bereik om binnen iedere stad volledig uitstootvrij te rijden maar ook op de snelweg kan de Volvo elektrisch prima meekomen met een topsnelheid van 125 km/h. Daarna springt de conventionele motor bij.

Laadoplossingen:

Voor het opladen van een Volvo Twin Engine zijn er verschillende laadoplossingen. Omdat er in de meeste situaties sprake is van een leaseauto is een Lolo van The New Motion de meest verkochte oplossing voor thuis. Het laadstation heeft een online verbinding met de backoffice waardoor alle privé geladen stroom maandelijks automatisch wordt verrekend met de werkgever of leasemaatschappij.

De prijzen voor een Lolo laadstation beginnen bij € 799,00 ( actieprijs ) voor een model met contactdoos.

lolo-smart2

Voor € 100,00 extra kan het laadstation worden voorzien van een vaste kabel met type 2 stekker.

lolo_kabel_laadpunt

Omschrijving basis installatie:
Veelal voldoet een basisinstallatie waarbij het laadpunt op een zo’n kort mogelijke afstand van de meterkast wordt geplaatst. De beveiliging in de meterkast wordt aangepast met een extra aardlekautomaat. Via de muur of kruipruimte gaat de kabel door een sparing naar buiten. Het laadpunt wordt aan de gevel van het pand bevestigd. Na inbedrijfstelling wordt het laadpunt getest en ontvang je een duidelijke uitleg . Bij ieder laadpunt wordt een gratis laadpas geleverd om openbaar te kunnen laden.

Basisinstallatie pakket 1: € 375,00

Graafwerkzaamheden zijn niet inbegrepen.  Meer informatie over onze installatie pakketten tref je op onze website.

*Genoemde prijzen zijn exclusief BTW

Andere auto? Kijk dan eens bij de volgende merken: Mitsubishi OutlanderMercedes C350Volkswagen GTE, Volvo V60 / XC90