In een review van een elektrische scooter las ik laatst dat een lezer de actieradius van 90 km veel te weinig vond en hij daarom voorlopig nog op fossiele brandstof blijft brommen. Dus ik dacht meteen, wie rijdt er nou 90 kilometer achter elkaar op zijn brommer?

Of het nu om elektrisch brommen of elektrisch autorijden gaat, ik denk dat de beperkte actieradius een rede is waarom de EV-markt nog niet massaal is omarmd. Het laden van een (semi-) elektrische auto wordt veel te vaak vergeleken met het tanken van fossiele brandstof. Die mindset moet anders!

Parkeren is laden, laden is geen tanken. Telkens wanneer je een EV parkeert, gebruik je die tijd om elektrische kilometers bij te laden. Thuis, bij een bedrijf of op openbare parkeerplaatsen. Daarnaast bieden de snellaadstations van bijvoorbeeld Fastned of Greenflux je de mogelijkheid om onderweg te laden als je toch kilometers te kort komt.

Bij Laapunt Nederland installeren we regelmatig oplaadpunten zowel op het werk als bij de medewerkers thuis, zodat er zoveel mogelijk elektrische kilometers gereden kunnen worden. Heb je geen eigen parkeerplaats dan zijn er in iedere gemeente ook openbare laadpunten te vinden of kun je een laadpaal aanvragen voor bij jou in de buurt. Voor het vinden van een openbaar laadpunt zijn er verschillende apps en websites beschikbaar, zoals oplaadpunten.nl

En omdat laden geen tanken is, krijg je ook geen vieze handen, ruik je geen stinkende diesel en hoef je niet te wachten tot de auto vol is. Kabel aansluiten, laden starten en weglopen. En als de accu vol is, stopt het laadproces automatisch. Zo simpel is het.

.