Loading...

Project in de schijnwerpers: Gastvrij laden

Vanuit de gasten van Golden Tulip hotel Het Ampt van Nijkerk kwam er steeds meer vraag naar de mogelijkheid voor het laden van elektrische auto’s. Daarnaast zocht het hotel een aanvullende service voor dag gasten die het hotel gebruiken voor lunch, diner of zakelijke ontmoetingen.

Met deze vraag heeft het hotel Laadpunt Nederland benaderd voor advies. Wij hebben de wensen en mogelijkheden geïnventariseerd en op basis van onze bevindingen is er gekozen om te starten met 3 laadpunten van ieder 3.7 kW. Om in de toekomst eenvoudig te kunnen opschalen naar meer stations of een hoger vermogen per laadpunt is er gekozen voor een aparte veldverdeler, dichtbij de laadpunten, voor de einddistributie van de energie.

Het hotel heeft gekozen voor een tarief van € 0,25 cent per kW/h, een gemiddeld tarief voor zogeheten semi-openbare locaties zoals deze. Op basis van het grootverbruik-tarief verwachten wij dat de investering binnen 18 maanden is terug verdiend. De investering komt tevens in aanmerking voor de Mia en Vamil regeling.

Laadpunt Nederland zorgt er voor dat de laadstations worden gepubliceerd op de verschillende websites, app’s en navigatiesystemen waardoor deze door elektrische rijders gemakkelijk kunnen worden gevonden. De gunstige ligging van het hotel aan de A28 zal hierdoor absoluut voor extra aanloop zorgen.

 

Tags: Gastvrij Laden, project in de schijnwerpers

Door Jobert Cornelis|juli 10, 2015|Project in de Schijnwerpers|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie