Loading...

Project in de schijnwerpers: vaste kabel of contactdoos

Laadpunten zijn zowel verkrijgbaar met een vaste kabel als met een contactdoos. Maar wat is nu de beste keuze?

Dat verschilt echt per situatie. Een vaste kabel adviseren wij eigenlijk alleen in thuissituaties, want doordat auto’s verschillende contactdozen hebben (type 1 of type 2) zou je op een zakelijke locatie niet met iedere auto kunnen laden. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor een thuislocatie. Rijd je nu een Outlander, maar verwacht je in de toekomst een Volvo of andere Europese auto te gaan rijden, dan krijg je te maken met een andere stekker en dan is een vaste kabel niet handig.

Voordeel van een vaste kabel is natuurlijk het gebruiksgemak. Zodra je thuis komt hoef je de losse kabel niet uit de auto te halen en bij vertrek weer op te bergen. Je haalt de stekker eenvoudig in en uit de houder in het laadpunt. Snel, eenvoudig en zonder vieze handen.

Door Jobert Cornelis|september 3, 2015|Project in de Schijnwerpers|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie