Project in de schijnwerpers

Installatiepartner

Bij Laadpunt Nederland zijn wij gespecialiseerd in laadvoorzieningen voor elektrisch vervoer. Dit kunnen wij zeggen omdat we alleen maar bezig zijn met het adviseren en plaatsen van de beste oplossing. Onze technische knowhow blijft in de markt niet onopgemerkt. Daarom zijn wij inmiddels ook installatiepartner van diverse producenten, waaronder NewMotion.

Schaalbare oplossing in een parkeergarage zonder mobiel bereik

Deze klant van NewMotion was opzoek naar een laadoplossing voor eigen medewerkers en de medehuurder van het pand was ook opzoek. Eenmaal besloten om hun krachten te bundelen hebben ze een aanvraag gedaan bij NewMotion. Wij mochten de situatie schouwen en al snel zagen we de uitdagingen. Op de algemene installatie was weinig capaciteit, twee huurders moesten op dezelfde installatie en er was geen mobiel bereik.

Business Pro

Gelukkig zijn de producten van NewMotion goed inzetbaar in dit soort omstandigheden. We hebben uiteindelijk 10 laders kunnen plaatsen van het model NewMotion Business Pro. Om het geheel schaalbaar te maken voor nu en in de toekomst hebben we een onderverdeler aangesloten op de hoofdinstallatie. Deze ruime onderverdeler biedt plaats aan 20 laders en is voorzien van 3x63A vermogen. Men kan in de toekomst dus nog bijplaatsen. Daarnaast konden er twee secties gecreëerd worden met voor elke huurder. Ook kon er voldaan worden aan een van de eisen van de verhuurder: de laders zijn per huurder uit te lezen op verbruik door middel van een MID-gecertificeerde kWh-meter in de onderverdeelkast. Ondanks dat er in elke NewMotion Pro een MID-gecertificeerde kWh-meter zit, krijgen wij vaak de vraag om het geheel alsnog te voorzien van een kWh-meter.

Load Balancing

Het mooie aan een laadoplossing met de Business Pro is dat ze gezamenlijk het vermogen kunnen verdelen. Zo hoeft er dus niet een enkele lader ingericht te worden op het maximaal vermogen waarmee je een auto wilt opladen. In dit geval wordt de 3x63A verdeeld over 10 laadpunten. Afhankelijk van de (totale) vraag kan er een vermogen van 3,7 tot 22kW worden afgegeven. Zo maakt de laadoplossing niet teveel aanspraak op de totale capaciteit van een elektrische installatie.

Mobiel bereik

Om met de laders stroomkosten te kunnen verrekenen is er mobiel bereik nodig. Daarnaast is dit ook nodig om de laders op afstand te kunnen beheren. Helaas is er in de parkeergarage geen bereik. Bij de Business Pro is maar 1 Laadpunt met bereik nodig; deze kan dit vervolgens doorgeven aan de rest. Hiervoor hebben wij delen van de hardware van een Business Pro in een behuizing geplaatst en deze op een plek boven de parkeergarage geplaatst. De verbinding wordt met UTP doorgegeven aan de rest.Wij zijn trots op het resultaat van deze samenwerking!