Veel eigenaren van een elektrische auto denken niet thuis te kunnen laden omdat ze in een appartement wonen en afhankelijk zijn van hun Vereniging van Eigenaren ( VvE) . Ook binnen een VvE merk je terughoudendheid omdat niet precies bekend is wat er zoal nodig is om laadpunten in bijvoorbeeld een stallingsgarage of op gemeenschappelijk terrein te plaatsen.

Toch is er bij een VvE in meerdere opzichten sprake van voordeel. Voordeel omdat de elektrische installatie vaak meer vermogen beschikbaar heeft dan in een thuissituatie en voordeel omdat de VvE geld kan verdienen aan de doorverkoop van hun stroom. Door gebruik te maken van ‘slimme’ laadstations wordt de stroom automatisch verrekend tussen de VvE en de elektrische rijder zonder dat de VvE daar omkijken naar heeft. Slimme laadstations maken het tevens mogelijk om het beschikbare vermogen te verdelen afhankelijk van de vraag. Dat wil zeggen, staat er 1 auto aan de laadpaal dan kan deze het volledige vermogen krijgen, bieden er zich meer auto’s aan dan wordt het vermogen evenredig verdeeld.

Laadpunt Nederland adviseert Vereniging van Eigenaren in de aanschaf van oplaadpunten. Omdat de eigenaren gezamenlijk toestemming moeten geven kunnen wij op de algemene ledenvergadering tekst en uitleg geven over de verschillende mogelijkheden en vragen van de leden beantwoorden. Vervolgens bieden wij de vereniging een totaal servicepakket aan van levering, installatie, onderhoud en service van de laadpunten. Een bedrijfszekere oplossing voor alle bewoners.