Loading...

Toyota Prius geschikt als trekauto

Toyota Prius geschikt als trekauto

Over een aantal weken beginnen de eerste schoolvakanties alweer. Tijd voor veel Nederlanders om hun caravan of vouwwagen achter de auto te haken en richting het zuiden te vertrekken. De meeste elektrische auto’s staan er om bekend dat ze geen aanhanger of caravan mogen trekken. De Tesla Model X is daarop een uitzondering, maar laten we eerlijk zijn, met een vanaf prijs van € 95.000,00 verwacht ik onder de kopers geen kampeerders.

Toyota komt nu met het nieuws dat de nieuwe Prius de ideale plug-in hybride is voor een aanhanger of lichte caravan. De nieuwe Prius is aangekondigd met een ultrazuinig verbruik van slechts 1,4 L op 100 km en een uitstoot van slechts 32 g/km. Slimme software zorgt ervoor dat de 8.8 kWh batterij optimaal ingezet wordt en er zoveel mogelijk elektrisch gereden kan worden. Opvallend is dat ook de zonnepanelen die in het dak zijn ingebouwd zorgen voor het opwekken van energie.

Wat de actieradius en het verbruik wordt zodra je een aanhangwagen achter de auto hangt blijft koffiedik kijken. Eind van dit jaar wordt de Prius leverbaar als plug-in hybride, dus wie weet zien we volgend jaar tijdens de vakantie de eerste modellen met caravan op de Franse Autoroute.

Door Jobert Cornelis|mei 11, 2016|Elektrische Auto|0 Reacties

About the Author: Jobert Cornelis

"Sinds enkele jaren ben ik gefascineerd door de wereld van elektrische voertuigen, elektrisch laden en alternatieven voor het gebruik van fossiele brandstoffen. Ik merk dat de markt nog ondoorzichtig is en men veelal vervalt in allerlei technische termen. Als we willen dat de markt door een breed publiek omarmd wordt dan vereist dat een uitleg in duidelijke taal. Dat is ook de missie in onze blog en nieuwsbrieven, interessant, uitleg vanuit de praktijk en in begrijpelijke taal."

Geef een reactie