Regelmatig krijgen wij de vraag of er wel voldoende vermogen beschikbaar is voor de installatie van laadpunten. Zijn de laadpunten niet te zwaar voor de elektrische installatie of juist andersom, kan ik niet met meer vermogen laden om de laadtijd van mijn auto te verkorten.

Laadpunt Nederland kan dit exact voor u in kaart brengen. Wij beschikken over speciale analysers die wij voor een periode van een week op locatie kunnen plaatsen om zo de wisselende en maximale belasting nauwkeurig in kaart te brengen. Waar en wanneer wordt er energie verbruikt. Wij meten dat van de voedingskabels tot aan de afzonderlijke stroomcircuits. Met speciale software wordt de analyse ingelezen om zo een volledig beeld te krijgen van het energieverbruik.

Daarnaast kan de vermogens analyse ook energieverlies vastleggen. Als hier spraken van is kan gekeken worden waar het verlies optreedt en eventueel verholpen worden. Hierdoor kunnen de energiekosten worden verlaagd.

De kosten voor een vermogensanalyse zijn slechts € 200,00 ( excl. reiskosten ) een investering die gemakkelijk is terug verdiend.