FAQ items aan het laden...

BMW i3 FEV

Over de BMW i3 FEV

De BMW-i3 is het eerste model van BMW dat vanaf de tekentafel is ontwikkeld voor elektrische aandrijving. Dat gaf de ontwerpers volledige vrijheid op het gebied van design en de plaatsing van de elektrische systemen. Het resultaat is een duurzame, karaktervolle BMW met een dynamische uitstraling, een ruim interieur en ideale afmetingen voor stadsgebruik. Zowel de aandrijflijn en de elektromotor als de lithium-ion-accu (22 kWh of 33 kWh ) en de voertuigarchitectuur van de BMW-i3 zijn in eigen huis ontwikkeld. Bij de productie wordt zo’n 50 procent minder energie en 70 procent minder water verbruikt dan gemiddeld bij de andere BMW modellen. De fabriek in Leipzig betrekt zijn elektriciteit geheel van windenergie. Voor de productie van het CFRP (carbon-fibre reinforced plastic) voor de Life & Drive-bodyconstructie in het Amerikaanse Moses Lake wordt gebruikgemaakt van met waterkracht opgewekte elektriciteit.

De BMW i3 is verkrijgbaar met een accucapacitei van 60 Ah ( 22 kWh ) en 90 Ah ( 33 kWh). Het opladen van de 90 Ah batterij kan met 3,7 – 7,4 en 11 kW. De laadmogelijkheid voor de 60 Ah batterij is beperkt tot maximaal 7,4 kW. Naast de volledig elektrische uitvoering is de BMW i3 ook leverbaar met Range Extender.

Hoe lang moet de BMW i3 FEV opladen?

Hoe snel u uw BMW i3 FEV kunt opladen, hangt af van verschillende factoren. U doet er goed aan om een laadpaal te kiezen, die de capaciteiten van uw BMW zo goed mogelijk kan benutten. De BMW i3 FEV heeft een laadvermogen van 11 kW. Hieronder ziet u hoe lang het opladen van deze BMW duurt met verschillende sterkten oplaadpalen.

Welke laadpaal is geschikt voor de BMW i3 FEV?