FAQ items aan het laden...

BMW i3 met Range Extender

Over de BMW i3 met Range Extender

De BMW i3 is een volledig elektrisch aangedreven auto. De auto is uitermate geschikt voor gebruik in de stad. Verwacht u de BMW i3 ook buiten de stad te rijden en langere afstanden af te leggen, dan is het mogelijk een uitvoering te kiezen met een uitgebreide actieradius.

De BMW i3 uitvoering met Range Extender vergroot de actieradius van circa 130 – 160 kilometer naar een bereik van 240 tot 300 kilometer (afhankelijk van de geselecteerde rijmodus en het rijgedrag). Op deze pagina vindt u meer informatie over de actieradius van de BMW i3.

De Range Extender is een kleine benzinemotor die automatisch wordt ingeschakeld zodra de accu van de BMW i3 een capaciteit van 20% bereikt. De benzinemotor werkt als een generator die de electromotor van elektriciteit voorziet. Dit betekent dat de Range Extender niet voor directe aandrijving van de BMW i3 REX zorgt, maar dat de auto altijd elektrisch aangedreven is. Hiermee onderscheidt de volledig elektrische BMW i3 zich van hybride auto’s.

Hoe lang moet de BMW i3 met Range Extender opladen?

Hoe snel u uw BMW i3 met Range Extender kunt opladen, hangt af van verschillende factoren. U doet er goed aan om een laadpaal te kiezen, die de capaciteiten van uw BMW zo goed mogelijk kan benutten. De BMW i3 met Range Extender heeft een laadvermogen van 7.4 kW. Hieronder ziet u hoe lang het opladen van deze BMW duurt met verschillende sterkten oplaadpalen.

Welke laadpaal is geschikt voor de BMW i3 met Range Extender?