FAQ items aan het laden...

BMW i8

Over de BMW i8

De BMW i8 is een door Adrian van Hooydonk ontworpen hybride auto, ontwikkeld door BMW. Het voertuig is een doorontwikkeling van een conceptmodel genaamd BMW Vision Efficient Dynamics uit 2009. Het voertuig is een plug-in hybride, naast 98 lithiumpolymeer batterijcellen is er een driecilinder benzinemotor met turbo. Dit geeft de i8 een totaalvermogen van 266 kW (362 PK), wat resulteert in een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 250 km/u, en een actieradius van 600 km.

In 2010 kondigde BMW de massaproductie aan van de BMW Concept Vision EfficientDynamics in hun ‘groene’ fabriek in het Duitse Leipzig, met als startpunt de BMW i8 in 2013. De i8 is onderdeel van het “Project i” van BMW.

Hoe lang moet de BMW i8 opladen?

Hoe snel u uw BMW i8 kunt opladen, hangt af van verschillende factoren. U doet er goed aan om een laadpaal te kiezen, die de capaciteiten van uw BMW zo goed mogelijk kan benutten. De BMW i8 heeft een laadvermogen van 3.7 kW. Hieronder ziet u hoe lang het opladen van deze BMW duurt met verschillende sterkten oplaadpalen.

Welke laadpaal is geschikt voor de BMW i8?