FAQ items aan het laden...

Kia e-Niro

Over de Kia e-Niro

De e-Niro brengt elektrisch rijden naar een volgend level. Met uitmuntende prestaties en met grensverleggende efficiency. Dankzij z’n slimme technologie wint hij zelfs de kleinste beetjes energie terug. Mede daardoor haalt hij uit een compact accupakket een indrukwekkend bereik. Dat verschil merk je!
Kia biedt de e-Niro in twee uitvoeringen. De eerste uitvoering beschikt over een 100 kW/136 pk sterke elektromotor en 395 Nm. Met 39 kWh accucapaciteit van de lithium-ion polymeerbatterij komt die op één lading volgens de WLTP-norm 289 km ver. Deze uitvoering zal naar verwachting
eind 2019 leverbaar worden. De tweede uitvoering heeft een vermogen van maar liefst 150 kW/204 pk en eveneens 395 Nm. Die versnelt in 7,8 seconden
van 0-100 km/u en heeft met een accucapaciteit van 64 kWh een actieradius van 455 km. Beide uitvoeringen zijn relatief licht en verrassend zuinig.

De Kia e-Niro is van binnen in vrijwel elk opzicht ruimer dan al zijn directe elektrische concurrenten. De bagageruimte bijvoorbeeld bedraagt – met de in ongelijke delen (60:40) neerklapbare achterbank rechtop – maar liefst 451 liter. Daarmee is hij zelfs ruimer dan veel conventionele middenklassers.

Hoe lang moet de Kia e-Niro opladen?

Hoe snel u uw Kia e-Niro kunt opladen, hangt af van verschillende factoren. U doet er goed aan om een laadpaal te kiezen, die de capaciteiten van uw Kia zo goed mogelijk kan benutten. De Kia e-Niro heeft een laadvermogen van 7.4 kW. Hieronder ziet u hoe lang het opladen van deze Kia duurt met verschillende sterkten oplaadpalen.

Welke laadpaal is geschikt voor de Kia e-Niro?