FAQ items aan het laden...

Tesla Model X

Over de Tesla Model X

De Tesla Model X is de veiligste, snelste en best uitgeruste SUV ooit. Model X heeft standaard vierwielaandrijving en een accu met een vermogen van 60-, 75-, 90 en 100 kWh, voor een bereik van 450 km. Daarnaast biedt Model X voldoende ruimte voor zeven volwassenen en hun bagage. Ook is deze SUV ongelooflijk snel: hij versnelt van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,4 seconden.

Model X is ontworpen met veiligheid als hoogste prioriteit. Door de ligging van de batterij, wordt het zwaartepunt verlaagd. Hierdoor is de kans op over de kop slaan ongeveer de helft kleiner vergeleken met andere voertuigen in deze klasse. De structuur van de batterij geeft inzittenden van Tesla Model X een betere bescherming bij zijdelingse aanrijdingen. Door het ontbreken van een grote brandstof motor fungeert de extra kofferruimte aan de voorzijde als enorme kreukelzone. Ondanks dat de Euro NCAP de crash-testen met Model X nog niet heeft afgerond, wijzen de door Tesla zelf gehouden crash-testen erop dat Model X de eerste SUV is die de hoogste veiligheidsscore in elke categorie zal behalen.

Zelfs op een krappe parkeerplaats bieden de Falcon Wing Doors gemakkelijke toegang tot de stoelen op de tweede en derde rij, terwijl traditionele deuren van SUV’s of schuifdeuren van MPV’s helemaal geen toegang bieden. Met slechts 30 centimeter ruimte aan elke kant openen de Falcon Wing-deuren soepel omhoog, waardoor passagiers vanaf zowel de voorkant als de achterkant kunnen instappen. De opening aan de zijkant en bovenkant is zo groot dat ouders de gordel bij hun kinderen om kunnen doen zonder te hoeven bukken of rekken en zonder dat kinderen hun hoofd stoten aan het dak.

Uitganspunt voor onderstaande berekening is de Tesla Model X uitvoering met 90 kWh batterij.

Hoe lang moet de Tesla Model X opladen?

Hoe snel u uw Tesla Model X kunt opladen, hangt af van verschillende factoren. U doet er goed aan om een laadpaal te kiezen, die de capaciteiten van uw Tesla zo goed mogelijk kan benutten. De Tesla Model X heeft een laadvermogen van 11 kW. Hieronder ziet u hoe lang het opladen van deze Tesla duurt met verschillende sterkten oplaadpalen.

Welke laadpaal is geschikt voor de Tesla Model X?