Wallbox laadpaal

Een laadpaal is onmisbaar, universeel en maakt het opladen van een elektrische auto eenvoudig. Precies wat je nodig hebt als je elektrisch gaat rijden. Er zijn veel verschillende manieren om een laadpunt aan te duiden, één woord dat regelmatig terugkeert is wallbox.

NewMotion Home Advanced

De Home Advanced is de 3e generatie laadpaal van NewMotion: verbonden met internet, waterdicht, gecertificeerd en compatibel met alle elektrische auto's. Dit laadpunt geeft realtime inzicht in jouw stroomverbruik via jouw eigen online omgeving.

Vanaf €908,26

EVbox Elvi

Elvi is ontworpen met het oog op de toekomst. Dit is je laatste laadpaal ooit. Ga je een andere elektrische auto kopen? Elvi verandert met je mee. Dit kan dankzij haar “click-on”-functie en modulair ontwerp. Upgrade simpelweg de laadkabel en ze is klaar voor je nieuwe auto!

Vanaf €700

Webasto Pure

De Webasto Pure is een kwalitatief hoogwaardig laadpunt voor een scherpe prijs. Webasto is een top-100 toeleverancier in de Automotive. Een Duits product met dito degelijkheid.

Vanaf €577

Wie ging je voor?

Als specialist hebben wij al meer dan 10 jaar ervaring in het ontwerpen, plaatsen en onderhouden van laadvoorziening. Wij zijn enorm trots op onze klanten en het vertrouwen wat wij van ze gekregen hebben. Werp gerust een blik op een selectie van de meest aansprekende hiernaast.

Elektrisch rijden

Je gaat elektrisch rijden, dan wil je ook makkelijk opladen. Bij Laadpunt Nederland helpen we je daarmee. In 5 simpele en duidelijke stappen helpen wij je om de beste laadoplossing te kiezen, zowel zakelijk als privé. Echt geen gedoe.

FAQ

Stap 1

Persoonlijk contact om je situatie en wensen te bespreken

Stap 2

Wij maken een inventarisatie van de technische situatie

Stap 3

Jouw persoonlijke offerte staat digitaal klaar, op maat gemaakt

Stap 4

Onze monteur komt jouw laadoplossing installeren, je kan diezelfde dag nog opladen

Stap 5

Voor onderhoud of onverwachte problemen staan we voor je klaar

Wat is een wallbox

Maar wat is een wallbox eigenlijk? Strikt genomen is een wallbox een laadpunt dat aan de muur wordt bevestigd. Dat maakt het installeren gemakkelijk en zorgt ervoor dat dit type lader uitermate geschikt is voor thuisgebruik.
De wallbox gebruik je voor het opladen van een volledig elektrische auto of een plugin hybride. Eenvoudig gesteld is de wallbox er voor alle voertuigen waar een stekker ingaat. Soms heeft een wallbox een vaste kabel, soms gebruik je een socket (“stopcontact”). In het laatste geval pak je voor het opladen de laadkabel uit de kofferbak je van je auto.

Er is een tweedeling te maken tussen slimme laadpunten en eenvoudige laadpunten. Iedere wallbox die online is valt in de eerste categorie. Dat betekent dat er verbinding is met een backoffice, wat het mogelijk maakt om op afstand instellingen te doen en inzicht te krijgen in het stroomverbruik. Ook kan bijvoorbeeld automatische vergoeding worden ingesteld, wat een onmisbare functie is als je de stroomkosten vergoed krijgt via de werkgever. Een paslezer is aanwezig, zodat alleen kan worden opgeladen met geautoriseerde laadpassen. Dat is wel zo veilig en maakt het onmogelijk dat iemand zonder toestemming op jouw kosten oplaadt.

Veilig opladen met het mode 3-protocol

Een laadpunt maakt gebruik van het mode 3-protocol. Nog voor het opladen van start gaat, vindt communicatie plaats tussen de wallbox en de auto. Het opladen stopt vanzelf op het moment dat de auto vol zit. Bij onregelmatigheden wordt het opladen onderbroken. Hierdoor is het bijna onmogelijk dat vervolgschade ontstaat als gevolg van lekstroom of overspanning. Een prettige gedachte en een onmisbare vorm van beveiliging.

Stopcontact vergeleken met een wallbox

Vergeleken met een laadsnoer met een huishoudstekker, is opladen met een wallbox veel veiliger. Een gewoon stopcontact is niet berekend op langdurige en intensieve belasting. In het ergste geval zorgt warmteontwikkeling voor smeltende bedrading. Een wallbox of eigenlijk elk laadpunt wordt apart afgezekerd en de bekabeling is berekend op een grote stroomvraag. Dat laatste is iets om bij stil te staan, want de stroombehoefte neemt enorm toe bij de overstap naar een elektrische auto.

Voordelen van een wallbox

Het plaatsen van een wallbox als laadpaal heeft diverse voordelen. De grootste zetten wij op een rijtje:

  • Eenvoudige plaatsing
  • Veilig opladen van EV
  • Gedetailleerd inzicht in het stroomverbruik
  • Alleen opladen met een geautoriseerde laadpas

Wallboxen van verschillende merken

Door Laadpunt Nederland worden laadpunten van verschillende fabrikanten geïnstalleerd. We hebben A-merken als Alfen ICU, Blue Current, EVBox, NewMotion, Ratio en Webasto.

Een wallbox kopen bij Laadpunt.nl

Uiteraard helpen we je graag aan de wallbox die aan al jouw eisen voldoet. Neem contact met ons op als je vragen hebt of wanneer je een offerte wil ontvangen. Wij zijn een onafhankelijke installateur en hebben eigen monteurs in dienst. Wij leveren vakwerk en zorgen voor de beste laadoplossingen.

Zo weet je dat je voor kwaliteit kiest

VCA Gecertificeerd

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van o.a. Installatiebedrijven.

InstallQ gecertificeerd

Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ.

Vereniging DOET

DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) is al sinds 2009 de branchevereniging op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland.