Een laadpaal is onmisbaar, universeel en maakt het opladen van een elektrische auto eenvoudig. Precies wat je nodig hebt als je elektrisch gaat rijden. Er zijn veel verschillende manieren om een laadpunt aan te duiden, één woord dat regelmatig terugkeert is wallbox.
Je gaat elektrisch rijden, dan wil je ook makkelijk opladen. Bij Laadpunt Nederland helpen we je daarmee. In 5 simpele en duidelijke stappen helpen wij je om de beste laadoplossing te kiezen, zowel zakelijk als privé. Echt geen gedoe.
FAQPersoonlijk contact om je situatie en wensen te bespreken
Wij maken een inventarisatie van de technische situatie
Jouw persoonlijke offerte staat digitaal klaar, op maat gemaakt
Onze monteur komt jouw laadoplossing installeren, je kan diezelfde dag nog opladen
Voor onderhoud of onverwachte problemen staan we voor je klaar
Maar wat is een wallbox eigenlijk? Strikt genomen is een wallbox een laadpunt dat aan de muur wordt bevestigd. Dat maakt het installeren gemakkelijk en zorgt ervoor dat dit type lader uitermate geschikt is voor thuisgebruik.
De wallbox gebruik je voor het opladen van een volledig elektrische auto of een plugin hybride. Eenvoudig gesteld is de wallbox er voor alle voertuigen waar een stekker ingaat. Soms heeft een wallbox een vaste kabel, soms gebruik je een socket (“stopcontact”). In het laatste geval pak je voor het opladen de laadkabel uit de kofferbak je van je auto.
Er is een tweedeling te maken tussen slimme laadpunten en eenvoudige laadpunten. Iedere wallbox die online is valt in de eerste categorie. Dat betekent dat er verbinding is met een backoffice, wat het mogelijk maakt om op afstand instellingen te doen en inzicht te krijgen in het stroomverbruik. Ook kan bijvoorbeeld automatische vergoeding worden ingesteld, wat een onmisbare functie is als je de stroomkosten vergoed krijgt via de werkgever. Een paslezer is aanwezig, zodat alleen kan worden opgeladen met geautoriseerde laadpassen. Dat is wel zo veilig en maakt het onmogelijk dat iemand zonder toestemming op jouw kosten oplaadt.
Een laadpunt maakt gebruik van het mode 3-protocol. Nog voor het opladen van start gaat, vindt communicatie plaats tussen de wallbox en de auto. Het opladen stopt vanzelf op het moment dat de auto vol zit. Bij onregelmatigheden wordt het opladen onderbroken. Hierdoor is het bijna onmogelijk dat vervolgschade ontstaat als gevolg van lekstroom of overspanning. Een prettige gedachte en een onmisbare vorm van beveiliging.
Vergeleken met een laadsnoer met een huishoudstekker, is opladen met een wallbox veel veiliger. Een gewoon stopcontact is niet berekend op langdurige en intensieve belasting. In het ergste geval zorgt warmteontwikkeling voor smeltende bedrading. Een wallbox of eigenlijk elk laadpunt wordt apart afgezekerd en de bekabeling is berekend op een grote stroomvraag. Dat laatste is iets om bij stil te staan, want de stroombehoefte neemt enorm toe bij de overstap naar een elektrische auto.
Het plaatsen van een wallbox als laadpaal heeft diverse voordelen. De grootste zetten wij op een rijtje:
Door Laadpunt Nederland worden laadpunten van verschillende fabrikanten geïnstalleerd. We hebben A-merken als Alfen ICU, Blue Current, EVBox, NewMotion, Ratio en Webasto.
Uiteraard helpen we je graag aan de wallbox die aan al jouw eisen voldoet. Neem contact met ons op als je vragen hebt of wanneer je een offerte wil ontvangen. Wij zijn een onafhankelijke installateur en hebben eigen monteurs in dienst. Wij leveren vakwerk en zorgen voor de beste laadoplossingen.
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.
Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van o.a. Installatiebedrijven.
Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ.
DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) is al sinds 2009 de branchevereniging op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland.