Snelladers

Met verschillende DC Snelladers in het portfolio van Laadpunt Nederland is het mogelijk om nog sneller elektrische auto’s op te laden. Wij bieden een snellader voor het opladen van elektrische auto’s van 25 tot 350 kW. Deze zijn uitermate geschikt voor plaatsing bij o.a. tankstations, vergaderlocaties, winkelcentra ,wegrestaurants en andere ‘high traffic” situaties. Maar ook in situaties waarbij de vervoersmiddelen intensief gebruikt worden zie je vaak de DC Snellader terug, bijvoorbeeld taxibedrijven, transportbedrijven, pakketbezorging, postbedrijven etc. Het installeren van een snellader is een intensieve klus en vergt altijd een maatwerkoplossing, neem hiervoor contact op voor een adviesgesprek.

EVBox Troniq 50

De EVBox Tronic 50 is een 50kWh snellader die makkelijk te plaatsen is. Je kan kiezen uit diverse aansluitmogelijkheden. Tevens is dit station te verkrijgen met een batterij waardoor je minder belasting op je electriciteitsaansluiting legt.

ChargePoint Express 250

De Chargepoint Express 250 is een 62,5kWh snellader. Het standaard vermogen van deze snellader is net wat hoger, waardoor je auto ook sneller kan bijladen. Uniek aan deze lader is dat het vermogen van een extra unit te combineren is.

ABB Terra 184

De ABB Terra is een doorontwikkeling van jaren DC ervaring van ABB. De Terra heeft als unieke eigenschap dat er 2 auto's gelijktijdig geladen kunnen worden op 1 station. Het vermogen wordt dan verdeeld over de 2 gebruikers.

Hoe snel laadt een elektrische auto op?

Met snelladen bedoelen we laadvermogens vanaf 50kW, het snellaad protocol zorgt ervoor dat de auto tot 80% zo snel mogelijk volgeladen wordt, daarna bouwt het vermogen snel af om de accu te beschermen. Verschillende auto’s hanteren ook verschillende maximale snellaadstromen, in de regel geldt vooral hoe nieuwer de auto hoe hoger het snellaad vermogen meestal is. Tot 350kW snellaad infrastructuur wordt tegenwoordig gehanteerd. Gemiddeld duurt een snellaad sessiesnellaadsessie van 15 tot 60 minuten afhankelijk van het totale accupakket en hoe leeg de accu is. Wij bieden de nieuwste systemen aan van o.a. EV-Box en Chargepoint, maar op aanvraag kunnen wij ook andere merken leveren en installeren.

Zo weet je dat je voor kwaliteit kiest

VCA Gecertificeerd

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van o.a. Installatiebedrijven.

InstallQ gecertificeerd

Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ.

Vereniging DOET

DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) is al sinds 2009 de branchevereniging op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland.