Laadpaal thuis

Als u een elektrische of hybride auto heeft, wilt u deze ook thuis kunnen opladen. Dit is niet alleen goedkoper dan bij een openbare laadpaal, maar ook nog eens efficiënter en praktischer. Toch zijn er veel consumenten die nog vragen hebben over het aanschaffen en plaatsen van een laadpaal thuis. De meest gestelde vragen die onze installateurs te horen krijgen beantwoorden wij hier voor u.

Waar kan ik de laadpaal thuis plaatsen?

Voordat u een elektrische auto aanschaft is het verstandig om te bedenken hoe u deze wilt opladen. Als u een eigen parkeerplek, garage of oprit heeft, is het plaatsen van een laadpaal thuis geen enkel probleem. Dit is eigen terrein en hierdoor zijn er geen restricties voor het plaatsen van een laadpaal. Woont u echter in een rijtjeshuis zonder eigen parkeerplek, dan is het niet vanzelfsprekend dat u thuis een laadpaal kunt plaatsen. De laadpaal moet in dat geval geplaatst worden bij een openbare parkeerplaats. Bij deze parkeerplaats komt een bord te staan dat parkeren alleen is toegestaan voor elektrische auto’s. Het is dus niet mogelijk om de parkeerplaats alleen voor uw auto te reserveren. Als u een laadpaal in de openbare ruimte wilt plaatsen, is het verstandig om eerst navraag te doen bij uw gemeente over de regelgeving en vergunningen.

waarom laadpaal kopen

Wat is een geschikte laadpaal voor thuis?

Een laadpaal kopen voor thuisgebruik lijkt eenvoudiger dan het is. Er zijn grote onderlinge verschillen tussen aanbieders van laadpalen. Het is belangrijk dat u een laadpaal koopt die past bij uw type auto, uw elektrische aansluiting en uw budget. Er is dus geen goed antwoord op de vraag: “Wat voor laadpaal heb ik thuis nodig?”. Bent u benieuwd naar de geschikte laadpalen voor uw thuissituatie? Door gebruik te maken van de Laadpaal configurator kunt u eenvoudig achterhalen welk type laadpaal geschikt is voor uw auto en thuissituatie. Bij Laadpunt bieden wij verschillende merken aan die geschikt zijn voor thuisgebruik. Deze merken zijn:

Wat kost een laadpaal thuis?

De kosten van een laadpaal thuis zijn volledig afhankelijk van het type laadpaal dat u wenst. Indien u één elektrische auto heeft die elke nacht aan de oplader gaat, heeft u waarschijnlijk genoeg aan een thuis-model. Prijzen voor een laadpaal thuis starten in dat geval vanaf €495-,. In de meeste gevallen komen daar nog installatiekosten bij kijken. Als vuistregel geldt: hoe verder de laadpaal bij de meterkast vandaan geplaatst wordt, hoe hoger de installatiekosten zijn. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de voedingskabel. Hoe loopt deze van de meterkast naar het laadpunt? Kan dit via een kruipruimte? Moet er gegraven worden? Al deze vragen hebben invloed op de prijs van de installatie. Vraag voor een exacte prijs daarom altijd een offerte aan. Benieuwd naar wat elektrisch rijden kost? Lees dan onze blog waar we de kosten op een rijtje zetten.

Hoe gaat u de laadpaal thuis installeren?

Als u weet welke laadpaal u thuis nodig heeft, is het tijd om na te denken over de installatie. Dit is een intensieve klus die nauwkeurig uitgevoerd moet worden. Het is dan ook verstandig om het installeren van een laadpaal thuis uit te besteden aan een expert.

Bij Laadpunt bieden wij de complete service voor het plaatsen van een laadpaal bij u thuis aan. De laadpaal wordt door de installateur bij u thuis bezorgd en geïnstalleerd, waardoor u geen omkijken meer heeft naar deze intensieve klus. Dit bespaart u niet alleen een hoop frustratie, maar ook een hoop tijd.

Het onderhoud van de laadpaal thuis

Om de levensduur van een laadpaal te maximaliseren, is het nodig om de laadpaal goed te onderhouden. Op lange termijn bespaart u zo op hoge reparatiekosten. Ook komt het steeds vaker voor dat de verzekeringsmaatschappij eist dat de laadpaal ieder jaar gekeurd wordt. Door de hoge vermogens die ontstaan bij het laden kan het laden met een defecte laadpaal gevaarlijke situaties opleveren.

Naast de service voor het installeren van een laadpaal bij u thuis, biedt Laadpunt ook een onderhoudscontract aan. Wij begrijpen namelijk dat het uiterst vervelend is als u problemen heeft met het opladen van de auto. Met het servicecontract bij Laadpunt kunt u altijd contact opnemen met de technische helpdesk. Ook zorgt Laadpunt voor een jaarlijkse check en software-updates.

laadpaal kopen

De voordelen van Laadpunt Nederland

1 aanspreekpunt

Bij Laadpunt Nederland heeft u alle diensten rondom de aanschaf en het onderhoud van uw laadpaal bij één partij.

Onafhankelijk

Laadpunt Nederland geeft onafhankelijk advies over laadpalen, oplaadmethodes en vermogens.

Specialist

Bij Laadpunt Nederland hebben we alle nodige kennis en expertise in huis. Onze experts hebben een achtergrond in de automotive industrie en elektrotechniek.

Serviceteam met eigen monteurs

Onze service houdt niet op zodra de laadpaal is geïnstalleerd. Het serviceteam van Laadpunt staat ook na de installatie voor u klaar om eventuele reparaties en onderhoud uit te voeren. Hierin onderscheiden wij ons echt van de andere aanbieders van laadpalen. U kunt altijd rechtstreeks contact met ons opnemen als er een probleem is. Ook voeren wij jaarlijks bij u langs voor een controle van de laadpaal, de infrastructuur en voor een software-update. We hebben eigen installateurs in dienst, zodat u voor de installatie of een reparatie niet met een andere partij te maken krijgt. Een prettig idee.

Lees hier meer over het team van Laadpunt Nederland.

Laadpunt nodig voor uw bedrijf of instelling?

Ook voor de zakelijke markt zijn wij dé specialist op het gebied van laadpalen. U wilt een slimme laadoplossing voor meerdere vestigingen of voor een groeiend wagenpark aan elektrische auto’s? Of wilt u weten of een zakelijke laadpaal een goede investering is voor uw organisatie? Laadpunt Nederland komt bij u langs voor een advies gericht op uw bedrijfssituatie.

We brengen uw wensen in kaart en achterhalen de mogelijkheden voor uw organisatie. Aan de hand van dit gesprek én een inventarisatie van de technische mogelijkheden op uw locatie, geven we u advies op maat. Daarmee bieden we de zekerheid dat de geadviseerde laadpaal de beste oplossing is voor uw bedrijf.

Laadpunt nodig voor uw bedrijf of instelling?

Lees hier meer informatie over deze dienst van Laadpunt Nederland.

Meer informatie?

Meer informatie over het aanschaffen van een laadpunt, de installatie en onze service? Bel ons!

Contact opnemen