Een laadpaal zakelijk aanschaffen

Heeft een groot deel van uw medewerkers een elektrische auto of bent u van plan het wagenpark aan te vullen met elektrische auto’s? Of ontvangt u op grote schaal klanten die graag hun elektrische auto opladen tijdens de afspraak? Dan is het slim om één of meerdere laadpalen zakelijk aan te schaffen voor uw bedrijf. Het aanschaffen van een laadpaal is zakelijk anders dan particulier. Als bedrijf profiteert u namelijk van diverse fiscale voordelen bij het aanschaffen van een zakelijke laadpaal. Ook is het belangrijk om te weten dat een zakelijke laadpaal aan andere eisen dient te voldoen dan een particuliere laadpaal.

Wie ging je voor?

Zo weet je dat je voor kwaliteit kiest

VCA Gecertificeerd

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers.

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van o.a. Installatiebedrijven.

InstallQ gecertificeerd

Veilige installaties van goede kwaliteit voor heel Nederland: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ.

Vereniging DOET

DOET (Dutch Organisation for Electric Transport) is al sinds 2009 de branchevereniging op het gebied van elektrisch vervoer in Nederland.

Wat voor zakelijke laadpaal heb je nodig?

Aan een laadpaal op kantoor zijn andere eisen verbonden dan aan een laadpaal thuis. Zo heeft een zakelijke laadpalen meerdere uitgangen nodig, omdat deze naar alle waarschijnlijkheid meer gebruikt wordt dan een particuliere laadpaal. Bovendien wil je als werkgever niet dat iedereen gratis kan laden. Het is dan belangrijk dat je een laadpaal koopt die Online werkt. Dit wil zeggen dat je op een dashboard kunt bijhouden wie er op welke tijdstippen gebruik maakt van de laadpaal. De stroomkosten kunnen vervolgens verrekend worden op bijvoorbeeld een volgende loonstrook.

Zakelijke laadpaal zonder kabel

Een zakelijke laadpaal is in de meeste gevallen niet voorzien van een vaste kabel. Dit betekent dat iedereen die wil laden een eigen kabel moet meenemen. Voor een laadpaal die door veel verschillende mensen wordt gebruikt, is dit positief. Er zijn namelijk nog steeds verschillen tussen aansluitingen van diverse automerken. Door iedereen gebruik te laten maken van een eigen kabel, is het voor iedere soort aansluiting mogelijk om de auto op te laden. Op deze manier is het laden van een auto toegankelijk voor iedereen.

In sommige gevallen staat een zakelijke laadpaal op openbaar terrein. Dan is het een fijn gevoel dat je weet dat de laadpaal niet zomaar wordt beschadigd. Laadpalen in de publieke ruimte zijn vaak gemaakt om de meest extreme weersomstandigheden en zelfs vandalisme te weerstaan. Zo geniet je nog jaren van het gemak van een zakelijke laadpaal.

Voordelen van een laadpaal zakelijk aanschaffen

Er zijn grote voordelen verbonden aan een laadpaal zakelijk aanschaffen. Indien je een Online laadpaal voor op kantoor aanschaft, heb je de volgende voordelen:
– Alle laadpalen zijn gekoppeld in 1 systeem
– Je bepaalt zelf de laadtarieven
– Factureren gaat eenvoudig
– Je ziet wie en wanneer laadt op één dashboard
– Fiscale voordelen

De hierboven genoemde fiscale voordelen gelden alleen laadpalen die zakelijk zijn aangeschaft. Deze fiscale voordelen kunnen al snel oplopen tot enkele honderden euro’s belastingvoordeel. Het gaat hier om de volgende twee regelingen:

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Als je ervoor kiest om een laadpaal zakelijk aan te schaffen, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van de VAMIL-regeling. Deze regeling stelt dat je zelf mag beslissen hoe snel je de investering voor de zakelijke laadpalen afschrijft. Dit betekent dat je bijvoorbeeld in het eerste jaar kiest om direct 70% van de investering af te schrijven, waardoor de fiscale winst lager uitvalt en je dus ook minder belasting hoeft te betalen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Een andere regeling waar je fiscaal van profiteert is de MIA. Met de MIA kun je tot 36% van de totale investeringskosten aftrekken van jouw fiscale winst. Ook dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen. De hoogte van het percentage van de MIA is afhankelijk van het effect op het milieu dat het vervoersmiddel heeft. Indien je een volledige elektrische auto met laadpaal koopt, krijg je de volle 36% aftrek. Bij een Plug-in hybride is dit 27%.

Wat kost een zakelijke laadpaal?

De kosten van een laadpaal of meerdere laadpalen hangen af van jouw specifieke situatie en wensen. Hieronder zie je een selectie van ons assortiment. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een compleet overzicht van alle merken en prijzen.

NewMotion Home Advanced

Subtekst

Vanaf €908,26