Laadpaal zakelijk

Heeft een groot deel van uw medewerkers een elektrische auto of bent u van plan het wagenpark aan te vullen met elektrische auto’s? Of ontvangt u op grote schaal klanten die graag hun elektrische auto opladen tijdens de afspraak? Dan is het slim om één of meerdere laadpalen zakelijk aan te schaffen voor uw bedrijf.

Een laadpaal zakelijk aanschaffen

Het aanschaffen van een laadpaal is zakelijk anders dan particulier. Als bedrijf profiteert u namelijk van diverse fiscale voordelen bij het aanschaffen van een zakelijke laadpaal. Ook is het belangrijk om te weten dat een zakelijke laadpaal aan andere eisen dient te voldoen dan een particuliere laadpaal.

Wat voor zakelijke laadpaal heeft u nodig?

Aan een laadpaal op kantoor zijn andere eisen verbonden dan aan een laadpaal thuis. Zo heeft een zakelijke laadpalen meerdere uitgangen nodig, omdat deze naar alle waarschijnlijkheid meer gebruikt wordt dan een particuliere laadpaal. Bovendien wilt u als werkgever niet dat iedereen gratis kan laden. Het is dan belangrijk dat u een laadpaal koopt die Online werkt. Dit wil zeggen dat u op een dashboard kunt bijhouden wie er op welke tijdstippen gebruik maakt van de laadpaal. De stroomkosten kunnen vervolgens verrekend worden op bijvoorbeeld een volgende loonstrook.

waarom laadpaal kopen

Zakelijke laadpaal zonder kabel

Een zakelijke laadpaal is in de meeste gevallen niet voorzien van een vaste kabel. Dit betekent dat iedereen die wil laden een eigen kabel moet meenemen. Voor een laadpaal die door veel verschillende mensen wordt gebruikt, is dit positief. Er zijn namelijk nog steeds verschillen tussen aansluitingen van diverse automerken. Door iedereen gebruik te laten maken van een eigen kabel, is het voor iedere soort aansluiting mogelijk om de auto op te laden. Op deze manier is het laden van een auto toegankelijk voor iedereen.

In sommige gevallen staat een zakelijke laadpaal op openbaar terrein. Dan is het een fijn gevoel dat u weet dat de laadpaal niet zomaar wordt beschadigt. Laadpalen in de publieke ruimte zijn vaak gemaakt om de meest extreme weersomstandigheden en zelfs vandalisme te weerstaan. Zo geniet u nog jaren van het gemak van een zakelijke laadpaal.

Voordelen van een laadpaal zakelijk aanschaffen

Er zijn grote voordelen verbonden aan een laadpaal zakelijk aanschaffen. Indien u een Online laadpaal voor op kantoor aanschaft, heeft u de volgende voordelen:

  • Alle laadpalen zijn gekoppeld in 1 systeem
  • U bepaalt zelf de laadtarieven
  • Factureren gaat eenvoudig
  • U ziet wie en wanneer laadt op één dashboard
  • Fiscale voordelen
De hierboven genoemde fiscale voordelen gelden alleen laadpalen die zakelijk zijn aangeschaft. Deze fiscale voordelen kunnen al snel oplopen tot enkele honderden euro’s belastingvoordeel. Het gaat hier om de volgende twee regelingen:

Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL)

Als u ervoor kiest om een laadpaal zakelijk aan te schaffen, heeft u de mogelijkheid om gebruik te maken van de VAMIL-regeling. Deze regeling stelt dat u zelf mag beslissen hoe snel u de investering voor de zakelijke laadpalen afschrijft. Dit betekent dat u bijvoorbeeld in het eerste jaar kiest om direct 70% van de investering af te schrijven, waardoor de fiscale winst lager uitvalt en u dus ook minder belasting hoeft te betalen.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Een andere regeling waar u fiscaal van profiteert is de MIA. Met de MIA kunt u tot 36% van de totale investerinskosten aftrekken van uw fiscale winst. Ook dit betekent dat u minder belasting hoeft te betalen. De hoogte van het percentage van de MIA is afhankelijk van het effect op het milieu dat het vervoersmiddel heeft. Indien u een volledige elektrische auto met laadpaal koopt, krijgt u de volle 36% aftrek. Bij een Plug-in hybride is dit 27%.

laadpaal kopen

Zakelijke laadpaal met onderhoud

Bent u geïnteresseerd in één of meerdere zakelijke laadpalen? Dan is Laadpunt de partner die u nodig heeft. Laadpunt verzorgt voor u het gehele proces van installatie tot onderhoud. Met het Laadpunt Serviceplan beschermt u de laadpalen preventief tegen onverwachte storingen en defecten.

Wat kost een zakelijke laadpaal?

De kosten van een laadpaal of meerdere laadpalen hangen af van uw specifieke situatie en wensen.
Hieronder ziet u een selectie van ons assortiment. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor een compleet overzicht van alle merken en prijzen.

De voordelen van Laadpunt Nederland

1 aanspreekpunt

Bij Laadpunt Nederland heeft u alle diensten rondom de aanschaf en het onderhoud van uw laadpaal bij één partij.

Onafhankelijk

Laadpunt Nederland geeft onafhankelijk advies over laadpalen, oplaadmethodes en vermogens.

Specialist

Bij Laadpunt Nederland hebben we alle nodige kennis en expertise in huis. Onze experts hebben een achtergrond in de automotive industrie en elektrotechniek.

EVa

U wilt misschien niet meteen contact met ons opnemen, maar u heeft wel behoefte aan meer informatie? Hiervoor hebben wij een keuzehulp ontwikkelt, op basis van een paar vragen krijgt u automatisch een selectie van de laadpunten die goed bij uw situatie passen.

EVa
contact

Meer informatie?

Meer informatie over het aanschaffen van een laadpunt, de installatie en onze service? Bel ons!

FAQ
contact